<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lenne kapacitás a gyors oltásra, de egyelőre kevés a vakcina – derült ki az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat és felkészült a tömeges oltásokra is - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

György István hozzátette: csak a rendelkezésre álló vakcina mennyisége fékezi az oltást. Lassabban halad az oltás, mint szeretnék, de modellezték, hogy akár egymillió embert is be tudnak oltani két nap alatt - közölte. Közben ma reggel kiderült, hogy ismét 100 fölötti az egyetlen nap alatt elhunytak száma, viszont a kevés teszt miatt nagyon kevés az új fertőzötteké is. 

Egyelőre kevés a vakcina (forrás: (depositphotos)Egyelőre kevés a vakcina (forrás: (depositphotos)

Eddig 129 689 ember kapott oltást Magyarországon, közülük 1643 már a másodikat is megkapta - ismertette, megjegyezve, hogy döntő többségük egészségügyi dolgozó.

Az egészségügyi dolgozók oltása rövidesen lezárul, zajlanak az oltások az idősotthonokban. A harmadik körben a 60 évesnél idősebbek következnek; először a 89 év felettiek, akik a háziorvosi rendelőben vagy az otthonukban, a háziorvosuktól kapják majd meg az oltást - mondta.

Lazításra sokan várnak az országban, de erre valószínűleg csak február közepétől lehet számítani, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Maga az operatív törzs és személyes Müller Cecília országos tisztifőorvos is a lazítás elhalasztása mellett érvelt a héten. A vezető hangsúlyozta azt is: bármelyik nemzeti hatóság vagy az Európai Gyógyszerügynökség csak akkor engedélyez egy vakcinát, ha arról bebizonyosodik, hogy hatásos és biztonságos. Lényegesen nagyobb az "egészségérték", amit az oltás beadásával el lehet érni, mint a be nem adás kockázata - közölte.

Az országos tisztifőorvos mindenkit megfelelő forrásból való tájékozódásra kért. Mint mondta: „sokan nyugtalanságot keltenek a lakosság körében. Ez semmikor sem megengedhető, főképp nem pandémia idején”.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 150 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, szeptember óta pedig 20 ezer 341 emberrel szemben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.