2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszterelnök lányának tőkeemeléssel kell rendeznie az Odu Store Kft. pénzügyi helyzetét.

Az első pár év minden vállalkozás életében kritikus, beszámolója alapján nincs ez másként Orbán Ráhel bababoltja esetében sem. A miniszterelnök lányának saját cége, az Odu Store Kft. tavaly márciusban indította el a bababoltos webshopját, májusban pedig megnyílt a boltja a Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

A 73,4 millió forintos forgalom azonban 2022-ben egyelőre kevés volt a nyereséges működéshez, ugyanis a kereskedés végeredménye 55,6 millió forintos veszteség lett, így pedig a cég saját tőkéje is 54,3 millió forintos mínuszba fordult.

A társaság a beszámolási időszakban 129,6 millió forint összegű import termékbeszerzést bonyolított

- olvasható az Odu Store beszámolójában. Vagyis nagyon sokat költöttek arra, hogy külföldről szerezzék be a luxus babaholmikat.

Orbán Ráhel jókedvű. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Ráhel jókedvű. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szintén a beszámolóból derül ki, hogy a társaság fordulónapi saját tőkéje a jegyzett tőke alatt marad, amiről Orbán Ráhel tulajdonos is tudomással bír, a saját tőke helyreállításához szükséges intézkedéseket pedig megkezdte. A mérlegforduló napot követően ugyanis a cég saját tőkéje tőkeemelés útján rendeződik, aminek forrása a tulajdonos által a fordulónapig a cég rendelkezésére bocsátott tagi kölcsön.

Mindeközben jelentős tartozások is bonyolítják a helyzetet: 227 millió forint a hosszú lejáratú kötelezettség. Ugyanakkor Orbán Ráhel saját magának tartozik, hiszen a pénz a tulajdonostól kapott kölcsönből származik. 

Szintén lapunk írta meg, hogy szállodai márkák tervezésével foglalkozik a BDPST Koncept Kft. Orbán Ráhel ügyvezetésével, de tavaly egyelőre ennek is csak veszteség lett a vége.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!