2018. július 18. 09:27
MTI

A vám augusztustól tonnánként 135,4 dollárra csökken az egy hónappal korábbi 139,1 dollárról.

Oroszország csökkenti a kivitelre szánt kőolaj vámját augusztustól. Az orosz pénzügyminisztérium azt közölte, hogy az exportvám havi összevetésben 3,7 dollárral, tonnánként 135,4 dollárra csökken az egy hónappal korábbi 139,1 dollárról. Tavaly augusztusban az exportvám jóval alacsonyabb, 74,4 dollár volt.Oroszországban a kormány havonta vizsgálja felül az olajexport vámját, amelyet az Urals típusú orosz nyersolaj világpiaci árának havi alakulásából kiindulva egy képlet alapján állapít meg. A július 15-én zárult egy hónapban az Urals hordónkénti átlagára 73,5 dollár volt, egy hónappal korábban pedig 75,22 dollár. Az Urals minősége gyengébb az északi-tengeri Brenténél, magasabb a kéntartalma.

Oroszország a világ legnagyobb olajtermelője, a költségvetés jelentős bevételre tesz szert a nyersolaj exportjából. Az előrejelzések szerint ugyanakkor az USA a '70-es évek óta először vissza fogja előzni.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés