<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

A kamara küldöttgyűlése holnap választ új vezetőt.

Az mfor információja szerint Csoltó Gábort választhatja meg elnökének holnapi küldöttgyűlésén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Csoltó Gábor (forrás: blogstar.hu)Csoltó Gábor (forrás: blogstar.hu)

Csoltó az építőipari profilú TransAgent Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, jelenleg a kamara ipari tagozatának vezetője.

A távozó Krisán László tavaly került a kamara élére. Mint korábbi írásunkban jeleztük, elnöki tevékenységével nem volt maradéktalanul elégedett a tagság, ezért már tavaly év közben felvetődött a tisztújítás kérdése. Erre végül idén április 17-én kerülhet sor.

Krisán - érzékelve a vele szemben megfogyatkozott bizalmat - maga lépett hátra. Annyi kérése volt a küldöttgyűlés felé, hogy mandátumát idén május végéig megtarthassa, hogy legyen ideje lezárni a kamara 2017-es mérlegét. A küldöttgyűlésen erről is dönteni fognak.

A BKIK éves költségvetése 1,5 milliárd forint, a bevételek java részét a vállalkozások kötelező 5000 forintos regisztrációs díja teszi ki - mondta egy tavalyi interjúban a blogstar.hu-nak Csoltó Gábor. Az ipari tagozat elnöke szerint változtatni kell azon a helyzeten, hogy miközben a fővárosban 300 ezer vállalkozás működik, a kamarának mindössze 3500 önkéntes tagja van.

"Ha csak a vállalkozások tíz százaléka lenne BKIK-tag, akkor mindenki számára egyértelművé válna a kamara megkerülhetetlensége. Így az lenne a politika számára is. Ettől függetlenül a BKIK szerepe így is meghatározó, hisz közfeladatot látunk el, és köztestületként a kamarán kívüli vállalkozók érdekeit is képviselnünk kell" - hangzott el az interjúban.

A BKIK mostanában azért is szerepel többet a sajtóban, mert felkarolták a budapesti taxisok kezdeményezését, akik az évek óta változatlan tarifákat akarják megemeltetni a fővárosi önkormányzattal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.