<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Bár korábban arról érkeztek hírek, hogy lassul a járvány terjedése Olaszországban és Spanyolországban, a helyzet továbbra is nehéz. Spanyolországban új rekordot döntött az egy nap alatt elhunytak száma; az áldozatok túlnyomó többsége 70 év feletti, csaknem kétharmaduk férfi. Olaszországban több napos csökkenés után ismét nőtt a napi új fertőzöttek száma.

Minden eddiginél több áldozatot követelt az új típusú koronavírus Spanyolországban. A tegnap este közölt adatok szerint 849-en vesztették életüket 24 óra alatt – hétfőn 812-en, vasárnap 838-an, szombaton 832-en hunytak el.  

A halottak 85 százaléka hetven év feletti

Az áldozatok száma ezzel csaknem 8200-ra nőtt. Ennél több halottat csak Olaszországban regisztráltak. 

illusztráció (Inquam Photos / George Calin)illusztráció (Inquam Photos / George Calin)

A vírus elsősorban a hetven év felettieket sújtja.

Az áldozatok 85 százaléka hetven év feletti, hatvan százalékuk pedig nyolcvan év feletti

-közölte María José Sierra spanyol egészségügyi miniszter.

Veszélyben az idős férfiak

Az El País által nyilvánosságra hozott adatokból az is kiderül, hogy az elhunytak 95 százaléka 60 év feletti. Csaknem kétharmaduk férfi.   

Hasonló adatok érkeztek korábban más országokból is.

Olaszországban a koronavírussal összefüggésben elhunytak átlagéletkora 80 év körül mozog, és több mint 48 százalékukat legalább három más betegség miatt is kezelték. Magyarországon az elhunytak átlagéletkora 71,5 év.   

Spanyolországban a fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 85 ezerről 94 400-ra ugrott, ami csaknem 11 százalékos bővülést jelez.

További részletek a  Privátbankár.hu cikkében.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.