TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 1. 09:24

Bár korábban arról érkeztek hírek, hogy lassul a járvány terjedése Olaszországban és Spanyolországban, a helyzet továbbra is nehéz. Spanyolországban új rekordot döntött az egy nap alatt elhunytak száma; az áldozatok túlnyomó többsége 70 év feletti, csaknem kétharmaduk férfi. Olaszországban több napos csökkenés után ismét nőtt a napi új fertőzöttek száma.

Minden eddiginél több áldozatot követelt az új típusú koronavírus Spanyolországban. A tegnap este közölt adatok szerint 849-en vesztették életüket 24 óra alatt – hétfőn 812-en, vasárnap 838-an, szombaton 832-en hunytak el.  

A halottak 85 százaléka hetven év feletti

Az áldozatok száma ezzel csaknem 8200-ra nőtt. Ennél több halottat csak Olaszországban regisztráltak. 

illusztráció (Inquam Photos / George Calin) illusztráció (Inquam Photos / George Calin)

A vírus elsősorban a hetven év felettieket sújtja.

Az áldozatok 85 százaléka hetven év feletti, hatvan százalékuk pedig nyolcvan év feletti

-közölte María José Sierra spanyol egészségügyi miniszter.

Veszélyben az idős férfiak

Az El País által nyilvánosságra hozott adatokból az is kiderül, hogy az elhunytak 95 százaléka 60 év feletti. Csaknem kétharmaduk férfi.   

Hasonló adatok érkeztek korábban más országokból is.

Olaszországban a koronavírussal összefüggésben elhunytak átlagéletkora 80 év körül mozog, és több mint 48 százalékukat legalább három más betegség miatt is kezelték. Magyarországon az elhunytak átlagéletkora 71,5 év.   

Spanyolországban a fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 85 ezerről 94 400-ra ugrott, ami csaknem 11 százalékos bővülést jelez.

További részletek a  Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.