<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 46 milliós ország gyakorlatilag karanténba került, mert itt terjed a koronavírus az egyik leggyorsabban.

Szombat este Pedro Sánchez miniszterelnök jelentette be a drasztikus intézkedéseket, amelyek az olaszországihoz hasonlóan megtiltják, hogy az emberek elhagyják otthonaikat - írja a Financial Times. Élelmiszerért, gyógyszerért vagy más szükséges termékért még ki lehet menni a lakásokból, illetve azok is kimehetnek, akiknek nélkülözhetetlen okból el kell hagyniuk lakhelyüket. Ide tartozik az idősek vagy betegek ápolása, egészségügyi központokba vagy fontos munkahelyekre való - például pénzintézetekbe - történő utazás is.

Lényegében minden kereskedelmi üzletet bezártak a gyógyszertárakon és az élelmiszerüzleteken kívül Spanyolország több részén, így Madridban és Katalóniában is.

Spanyolország karanténban - az El Mundo címlapjaSpanyolország karanténban - az El Mundo címlapja

Az országban 48 óra alatt megduplázódott a koronavírusos fertőzött betegek száma, itt a leggyorsabb járvány terjedése a több mint száz koronavírusos beteget jelentő ország között. Madridban a legrosszabb a helyzet, ahol 2940 beteget tartanak számon és 133 halálos áldozata van már a járványnak. Az egész országban 5800 esetről tudnak, amelynél több csak Olaszországban van Európában, amelyet az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a válság új epicentrumának tart.

Ma este Franciaországban is szigorú intézkedéseket jelentettek be (csakúgy mint Mexikóban egyébként), a francia miniszterelnök, Edouard Philippe által közölt intézkedések szerint szombat éjféltől be kell zárnia minden olyan helynek, ami például

  • étterem vagy kávézó
  • kocsma vagy diszkó
  • mozi
  • bármi más, ami nem létfontosságú (pl. fodrászatok, cukrászdák, stb)
  • és elmaradnak az istentiszteletek, illetve vallásos ceremóniák is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.