2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

David Pressman amerikai nagykövet a keresztény, a zsidó és a muszlim vallási közösség képviselőt is felkereste Pécsen, ahol részt vesz a szombat délután kezdődő Pécs Pride-on is. 

A Telex Pécsen csípte el David Pressmant, az USA magyarországi nagykövetét, akit a Fidesz-KDNP-frakció által tervezett „szuverenitásvédelmi törvénycsomaggal” kapcsolatban is megkérdezték.

Mint ismeretes, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Esztergomban azt mondt,a hogy még az ősszel benyújtják az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot a „külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok ellen”.

Pressman Kocsis Máté nyilatkozatáról is beszélt. Fotó: Youtube
Pressman Kocsis Máté nyilatkozatáról is beszélt. Fotó: Youtube

David Pressman szerint még korai lenne egy el nem fogadott törvényről véleményt alkotni, de úgy látja: nagyon veszélyes azt sugallni, hogy a magyarországi politikát külföldi hatalmak akarják befolyásolni, vagy hogy invázió volna, miközben mindezt a magyarok véleménynyilvánítási jogának, lehetőségeinek a szűkítésére használnák fel.

A nagykövet abban reménykedik, hogy nem kerül olyan tartalmú törvényjavaslat a parlament elé, ami az első híradások alapján sejthető.

David Pressman elmondta, hogy figyelemmel követik Svédország NATO csatlakozásával kapcsolatos folyamatokat is.

Pécsi látogatása során a Magyarországi Muszlimok Egyházának tagjaival az Al-Furquan mecsetben találkozott, majd Pécsi Egyházmegyéhez tartozó belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony templomot kereste fel. Az amerikai nagykövetség pénteki közleménye szerint a látogatások célja, hogy a diplomata megismerje a két vallási közösséget, és megvitassa velük a vallási pluralizmus és vallási függetlenség fontosságát.

A diplomata részt vesz a szombat délután kezdődő Pécs Pride felvonuláson is, hogy ismételten kifejezze az Egyesült Államok támogatását az alapvető jogok iránt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!