2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az Accor a Xanga Csoporttal Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befektetési és fejlesztési csoportjával kötött megállapodásnak köszönhetően ibis Styles szállodát nyit Debrecenben 2025-ben. Ez lesz az első szálloda a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében - közölte csütörtökön az MTI-vel a szállodaüzemeltető vállalat.

A közlemény szerint az új építésű szálloda négy emeleten 73 szobával és 20 apartmannal rendelkezik majd. Étterem, bár és kávézó is nyílik, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek állnak rendelkezésre. Az ibis Styles szállodamárka az Accor csoport tagja, több mint 45 országban, több mint 560 helyszínen üzemelnek szállodái.

A XANGA - a reptér korábbi üzemeltetője - több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével.

A reptéren húzzák majd fel. Fotó: Depositphotos
A reptéren húzzák majd fel. Fotó: Depositphotos

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere. 2022-ben a regisztrált utasok száma meghaladta a 250 ezret, a 2023-ra várható utasszám 300 ezer. Iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül állhat vissza a 2019-es szintre, 2030-ig pedig elérheti a 1,5-2 milliót. A nyilvános cégadatok szerint a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. nettó árbevétele 2021-ben 1,8 milliárd forint, adózás utáni vesztesége 856 millió forint volt. 2022-ben a cég nettó árbevétele 2,45 milliárd forintot, adózás utáni vesztesége 1,5 milliárd forintot tett ki.

Az épülő szálloda üzemeltetője az Accor HotelServices Magyarország Kft. 2021-ben 4,4 milliárd árbevétel mellett 3,55 milliárd veszteséget ért, 2022-ben 6,4 milliárd árbevétel mellett 4,1 milliárd forint veszteséget könyvelt el. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!