2p

A versenyképesség miatt lenne erre szükség a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint.

Szállodai szervizdíj bevezetésére lenne szükség Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint, aki erről az Economx podcastjában beszélt.

A felszámolt díj 2-4 százalékos lehetne, és Flesch szerint ez nem vezetne áremelkedéshez, hiszen a részét képezné az áraknak, azonban segítené az ágazat kifehérítését.

A szakember szerint a versenyképesség fenntartása miatt lenne szükség a szállodai szervizdíj bevezetésére, és ezzel kapcsolatban már kéréssel is fordultak a kormányzat felé.

A szövetségi elnök elmondta, hogy a balatoni szálláshelyeken idén 12 százalékkal kevesebben nyaraltak, mint tavaly, azonban a többi régióban nem volt ekkora visszaesés, különösen a külföldi vendégeket fogadó szállodák és vendéglátóhelyek esetében, mivel a belföldi turizmus továbbra is csak stagnál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!