2p

Gulyás Gergely minisztériuma arra reagált, hogy Karácsony Gergely kilátásba helyezte: lemondja az atlétikai vb-t, ha nem lesz Diákváros.

Mégsem állt el a kormány a budapesti Diákváros megvalósításának tervétől, az fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, derül ki a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség az atv.hu-nak küldött válaszából.

Lapunk is írt arról, hogy a kormány törölte a műemléki védettségű Nagyvásártelep rekonstrukcióját is tartalmazó Diákváros fejlesztési programot annak érdekében, hogy a területen a kínai Fudan egyetem építhessen campusát saját elképzelései szerint.

Karácsony Gergely főpolgármester erre reagálva azt nyilatkozta, hogy amennyiben nem épül meg a Ferencvárosba tervezett Diákváros, kész lemondani a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, ehhez csak egy levelet kell küldenie a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. Az atv.hu emiatt érdeklődött a Miniszterelnökségnél.

"Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy Főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal” 

- állt a Miniszterelnökség válaszlevelében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!