<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Sztornózta a kormány a Diákváros fejlesztési programot, az atlétikai vb is bukhat miatta, ha Karácsony Gergely főpolgármester megírja levelét.

A héten eredményt hirdethetnek a műemléki védettségű Nagyvásártelep új funkciót kereső felújítására még tavaly decemberben kiírt építészeti pályázaton - írja a Népszava. A lap szerint azonban erről most aligha érkezik külön beszámoló a Budapesti Fejlesztési Központtól. 

A kormány ugyanis egyszerűen törölte a Nagyvásártelep rekonstrukcióját is tartalmazó Diákváros fejlesztési programot annak érdekében, hogy a területen a kínai Fudan egyetem építhessen campusát saját elképzelései szerint. 

Fotó: Magyar Atlétikai SzövetségFotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A Diákváros kérdése azonban komoly presztízsveszteséget is hozhat a kormány számára. Azt már az RTL Híradónak fejtette ki Karácsony Gergely, főpolgármester, hogy amennyiben nem épül meg a Ferencvárosba tervezett Diákváros, kész lemondani a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését. Mint mondta, elég csak egy levelet küldeni a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek, hogy ne legyen világbajnokság. 

A Népszava információ szerint egyébként nem a Diákváros terve az egyedüli, amit elengedett a kormány. Hasonló a helyzet az Új Duna-híddal is. Ha a fővárosi önkormányzat a lakossági tiltakozástól megriadva továbbra is ellenáll, akkor a már megrendelt tervek elkészülnek ugyan, de az asztalfiókban végzik. Az olimpiai álmok egyre távolabbra sodródásával az Orbán-kormánynak már nem annyira fontos az új átkelő megépítése.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.