2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A kormány ugyanis benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amely elfogadása esetén a 25 év alatti fiatalok 2022-től élhetnének a személyijövedelemadó-kedvezménnyel.

Csaknem két hónappal azt követően, hogy Orbán Viktor belengette, a kormány benyújtotta a törvényjavaslatot arról, hogy "a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részvételének, önálló életkezdésének és családalapításának elősegítése érdekében az összevont adóalapot csökkentő kedvezmény bevezetését kezdeményezi 2022. január 1-jétől" - olvasható Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter indoklásában.

A kedvezményt a tárgyévet megelőző év júliusára a KSH által számított - a teljes munkaidőben alkalmazásban állók tekintetében közzétett - nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset alapján számítják ki. Ez az összeg 2020 júliusában 401 847 forint volt, vagyis e mértékig jár az szja-mentesség.

Azok a hónapok számítanak, amelyekben a fiatal a 25. életévét nem töltötte be. Fotó: depositphotos
Azok a hónapok számítanak, amelyekben a fiatal a 25. életévét nem töltötte be. Fotó: depositphotos

Fontos információ, hogy a törvényjavaslat szerint a 25 év alatti fiatalok kedvezménye a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményét követően, de a személyi kedvezményt, az első házasok kedvezményét és a családi kedvezményt megelőző sorrendben érvényesíthető. Jogosultsági hónapként azok a hónapok vehetők figyelembe, amelyekben a fiatal a 25. életévét nem töltötte be, utoljára a 25. életéve betöltésének hónapja. Amennyiben a 25 év alatti fiatalok kedvezményére való jogosultság az adóév egészében nem áll fenn, és a jogosultsági hónapokban megszerzett, összevont adóalapba tartozó önálló tevékenységből származó jövedelem másként nem állapítható meg, azt az ilyen címen megszerzett adóévi jövedelemnek a jogosultsági hónapokkal arányos részeként kell figyelembe venni - szerepel a törvényjavaslatban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!