<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Elég ingerülten tartott sajtótájékoztatót a horvát miniszterelnök - kiderült, hogy Orbán Viktor tőle tudta meg, hogy Magyarország fölött átrepült egy katonai drón, ami Zágrábban zuhant le.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csak a horvát kollégájától, Andrej Plenkovićtól szerzett tudomást arról, hogy több mint 40 percen át repült Magyarország légterében az a valószínűleg Ukrajnából kilőtt Tu-141 típusú felderítő drón, amely végül Zágrábban  zuhant le csütörtök éjjel, három méter széles, egy méter mély krátert hagyva maga után a horvát főváros Jarun nevű kerületében - írja a Népszava az index.hr tudósítása alapján. 

Andrej Plenković szombat délelőtt tartott sajtótájékoztatót, miután hazatért az Európai Tanács versailles-i csúcstalálkozójáról - itt kérdezett rá Orbán Viktornál arról, hogy hogyan történhetett meg az incidens.

"Zuhanhatott volna akár Budapestre, Ljubljanára, Pozsonyra is" - vagy akár Paksra

 – mondta a horvát kormányfő, nyilvánvaló ingerültséggel fűzve hozzá, hogy fejleszteni kellene az együttműködést, és szólni, ha valami történik, a helyzet ugyanis tűrhetetlen. 

Andrej Plenković horvát miniszterelnök zágrábi sajtótájékoztatója a lezuhant katonai drónról 2022. március 12-én. Fotó: Index.hr élő közvetítésAndrej Plenković horvát miniszterelnök zágrábi sajtótájékoztatója a lezuhant katonai drónról 2022. március 12-én. Fotó: Index.hr élő közvetítés

Plenković azt mondta, hogy amikor rákérdezett Orbán Viktornál az ügyre, a magyar miniszterelnök  elkezdett telefonálni és informálódni. Ahogy én Zágrábot hívtam, ő Budapestet hívta – mesélte a horvát kormányfő a Népszava szemléje szerint.

Andrej Plenković szerint Magyarország dolga kideríteni, hogy mindez hogyan történhetett meg,

a magyar légtérben ugyanis sokkal több időt töltött a felderítő drón, mint Horvátországéban.

Az ügyben Szijjártó Péter magyar külügyminiszter korábban annyit tudott mondani: gyanús radarjelek alapján kétszer is felszálltak a Magyar Honvédség légierejének repülőgépei pénteken, de egyik alkalommal sem találtak semmilyen repülő objektumot. Egyelőre vizsgálják az ügyet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.