1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Természetesen a rezsit közpénzből fizetik.

A koronavírus-járvány hazai berobbanását követően húzta fel a kormány a 150 főre méretezett kiskunhalasi járványkórházat, ahol 2021 novemberében 33 beteget ápoltak. Tavaly december óta viszont üresen áll - írja az Átlátszó.

A lap cikke szerint 2021 novembere után a járványkórház nem kezelt beteget, a rezsikiadások viszont maradtak. Míg 2021-ben 79,8 millió forint volt a villanyszámla, azaz havi 6,65 millió forint, addig 2022 első félévére ez 32 millió forintra csökkent, azaz havi 5,3 millió forintra. Úgy, hogy beteg 2021 decembere óta nem volt. Azért a villanyszámlát kértek a kórháztól, mert a konténereket hőszivattyúkkal fűtötték, elektromos árammal, gáz nem volt.

Hogy mi lesz a járványkórház sorsa, azt nem lehet tudni. A létesítményt 5 milliárd forintból építette fel a kormányközeli West Hungária Bau és a ZÁÉV.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!