<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A választások előtt pár nappal írták alá a vállalkozási szerződést.

Pár nappal a választások előtt, április 5-én írták alá a felek a kisvárdai Cinemaqua megvalósítására irányuló vállalkozói szerződést - találtunk rá a dokumentumra a közbeszerzési hatóság oldalán. Eszerint nettó 273 millió forintból az a Nyírépszer Hungária Kft. csinálhatja meg a beruházást, mely 1,5 milliárdért építi a városban a sportszállót és apartmanházat, valamint közel félmilliárdból húzza fel a nemzetközi versenyekre is alkalmas atlétikai centrumot.

A sportfejlesztések mellett ezzel a turisztikai látványosságként szolgáló szórakoztatóparkkal is bővítheti a cég a kisvárdai referenciáinak sorát. A látogatók pedig - ha minden jól megy - egy év múlva ilyenkor már megcsodálhatják a látványosságként szolgáló szegénynegyedet vagy épp barangolhatnak a kialakított "szakadt" utcai sikátorban.

A szerződés szerint ugyanis a munkaterület átadásától számított maximum 300 napon (10 hónapon) belül kell elkészülnie a beruházásnak. Bár a terület átadására a szerződés nem tartalmaz konkrétumokat, talán nem tévedünk nagyot, ha ennek idejét április végére, május hónapra tesszük. Innentől számítva 2019 február-március időszakra eshet a park átadása.

Látványterv a Cinemaqua főépületérőlLátványterv a Cinemaqua főépületéről

Jó eséllyel Magyarország legkülönlegesebb szórakoztató-, moziparkja fog ezzel elkészülni Kisvárdán. Mint ahogy arról elsőként beszámoltunk - és a szerződés is ismét részletezi -, a park több, különböző tematikára épülő résszel fog rendelkezni.

Kapcsolódó:
Támogatni kellene az "egzotikus szegénynegyed" létrejöttét Fónagy szerint

Üdvözlőtér - Hírességek utcája: Grandiózus filmes főutca díszletek felhasználásával kialakított fogadótér.

Cinemaqua Palace: ez lesz a mozipark főépülete, benne filmes múzeum-panoptikum, érdekességek tárháza.

Szülinap sziget: Gazdagon parkosított hercegnő-vár homlokzat, a játéktérben gyermekfoglalkoztató programok, színpadi és táncprogramok.

Varázs utca: elvarázsolt épületeket felvonultató utcakép. Lesz itt fordított ház, Kacsalábon forgó ház és klasszikus táncoló-plafon ház.

Sárkányváros: a lovagvárak romantikája és a trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Az arénájában lovagi játékokat, ügyességi versenyeket is lehet tartani.

Kalózváros: Klasszikus Tortugai kalózváros, fa és rusztikusan vakolt épületekkel. Itt lesz a filmpark legnagyobb szabadtéri színpada (300 fős amfiteátrum szerű nézőtérrel).

Twist Olivér és a tolvajok utcája: a lerobbant utcai hangulatot, a szegénynegyedek egzotikus, de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi.

Underground: Ipari külsőt idéző "szakadt" utcai sikátor és parkosított terület. Helyszíne lehet paintball vagy lézeres harci játékoknak, céllövészetnek. Itt bukkanhatnak fel a képregényhősök, gengszterek, rosszfiúk és rendőrök.

Külön terület lesz a különféle üzleteknek, éttermeknek. A leírás szerint

"komplett vidámparki, karneváli kereskedősort érdemes kialakítani. Igényes éttermektől, a vattacukorig a CINEMAQUA reklám és ruházati termékek és kisebb ajándéktárgyakat árusító standok. 4 éttermi egységben a világ nevezetes ízei vonultathatók fel."

A tó déli partján egy világítótorony lesz, körülötte stégekkel, melyek a jachtkikötők hangulatát idézi. Lesz itt jet, csónak, vízibicikli, és vízi játékok.

A jégvilág hajói részen az északi sarkba fagyott felfedezőhajók jég, vagy tengeri világa kerül bemutatásra.

A Fury Road gokartpályán pedig "filmesen felturbózott apokaliptikus külsejű járművekkel lehet száguldozni. A pályának 4 gokartja (vagy quadja) bérelhető és a hagyományos menetet néhol megzavarják a beépített sivatagi kalózok."Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.