<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mad Max-gokartot, sárkányvárost és még számos további, elképesztő ötletet suvasztottak bele Kisvárda következő nagy dobásába.

Kisvárda Szeszták Miklós fejlesztési miniszter hátországaként lett ismert, először csak az eltúlzott méretű stadionnal került be a város a hírekbe, majd újabb sportberuházások következtek, ami után olykor meglepő turisztikai fejlesztésekre derült fényt. Utóbbiak közé sorolhatjuk a fejre állított tájházat, a vízi filmstúdiót vagy akár Magyarország harmadik legnagyobb csúszdaparkját. A fejlesztések azonban nem állnak le, a fejlesztési miniszter városa mer nagyot álmodni.

Legújabb elképzelésük egy olyan létesítmény, amit Magyarország még nem látott: a CINEMAQUA. Nevével ellentétben ez nem egészen az lesz, aminek tűnik; nem arról van szó, hogy vízimozit hoznának létre a 16 ezres nyírségi kisvárosban. Ez sokkal inkább egy mozi- és élménypark lesz, valószínűleg a Universal Studios élményparkjának mintájára.

A beruházással kapcsolatban a hatóság adatbázisában találtuk rá a közbeszerzési ajánlattételi felhívásra, miszerint az érdeklődőknek egészen január 30-ig lehetőségük lesz jelentkezni a munkákra. A dokumentumokból nem derül ki, mennyibe is kerülhet a költségvetési forrásból (is) megvalósuló beruházás. Az ajánlattételi felhívásban egy 2016 végi kormányhatározatra hivatkoznak, ami forrást biztosít a projektre, ez 1,69 milliárd forint.

A szárazabb információk után jöjjön a lényeg. A többoldalas közbeszerzési dokumentáció számos érdekességet tartalmaz, és meglepő részletességgel fejti ki a terveket.

A CINEMAQUA több különböző világot ötvöz és fog egybe, így lényegében minden korosztály és érdeklődésű ember megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát.

1) Üdvözlőtér - Hírességek utcája
Grandiózus filmes főutcai díszletek felhasználásával kialakított fogadótér Stadion főbejáratához közel helyezhető el.

2) CINEMAQUA PALACE
Ez a mozipark főépülete lesz filmes múzeummal, panoptikummal, ereklyékkel és egyéb bemutatható érdekességekkel. A főépület mögött lesz a vadnyugati udvar víztoronnyal, aranymosó bányával, állat-karámmal és rodeó bikával.

3) Szülinap sziget
"Gazdagon parkosított hercegnő-vár homlokzatba érkeznek a vendégek" - olvasható a leírásban. Itt egész nap gyermekfoglalkozások lesznek a kicsiknek.

4) Varázs utca
Itt kerül kialakításra a fordított ház, a Kacsalábon forgó ház és a klasszikus táncoló-plafon ház is.

5) Sárkányváros
A lovagvárak romantikájának és a trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Arénája alkalmas lovagi játékok, erő és ügyességi versenyek lebonyolítására.

6) Kalózváros
"Klasszikus tortugai kalózváros" lesz ez a szekció. Itt lesz lehetőség vízi dodgemezni is. A vízi dodgem családi verziójában a csatornáról induló elektromos dodgem- hajó a vízpartot a színpadot érintve és a roncshajó testén át éri el. Itt van lehetőség egy kis vizes lövöldözésre, filmes vízi effektekre és kalózjáték- aktivitásokra is.

7) Twist Oliver és a tolvajok utcája
(ami személyes kedvence a szerkesztőség tagjainak)

"Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi. Füstös, koszos, sikátor…."

Mfor-vélemény
Az, hogy a szegénynegyedek "egzotikus" hangulatának bemutatására pont egy nyírségi kisvárosban kerül sor, ahol országos szinten kiemelkedő a munkanélküliség, a vásárlóerő a legalacsonyabb, meglehetősen furcsa mellékzöngét kap.


"Ebben kerül elhelyezésre a HORROR HÁZ felnőtteknek és a SZELLEM KASTÉLY a gyerekeknek (Scooby doo). A horror házban statiszták riogatnak, a Szellemkastélyban csak beépített díszletek és bábuk ….- írják a dokumentumban."

8) Underground
Ipari külsőt idéző „szakadt” utcai sikátor és parkosított terület a kialakítva. Itt lehet lézerharcolni, paintball-ozni, ez lesz a "képregényhősök világa, ahol felbukkannak gengszterek, rosszfiúk, rendőrök".

9) Jégvilág hajói
Ez "az északi sarkba fagyott felfedezőhajók jég, vagy tengeri világa" lesz a dokumentum szerint. Úgy véljük, a projekt kiagyalói ide szánhatják a Terror c. sorozat hajóját, melyről már mi is írtunk.

10) Fury Road gokartpálya (a név alapján ez Mad Max ihletésű szekció lesz)
"A jégvilág mögött vár a kietlen sivatag. A Hajók mögött a 4-es főút felé kialakított gokart pályán filmesen felturbózott apokaliptikus külsejű járművekkel lehet száguldozni - derül ki a leírásból."

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.