2019. március 28. 10:34

Friss kormányhatározatban módosították a határidőket.

Hatalmas sportaréna épül Nyíregyházán az autó-motorsport szerelmeseinek, de a beruházás lassabban halad, mint tervezték. Lapunk nemrég megírta, hogy csúszásban van a projekt, a tavaly év végi határidőre nem készültek el azok a dokumentumok, amelyek a beruházás előkészítését szolgálják. Emiatt a feladattal megbízott emberi erőforrás miniszter, Kásler Miklós sem tudott referálni az ügy haladásáról az erre megszabott idén február végi határidőre.

Csúszik a beruházás (képünk illusztráció) Csúszik a beruházás (képünk illusztráció)

Egy friss kormányhatározat a valósághoz igazította az ügymenetet. Az előkészítési fázs határidejét 2019. december 31-re módosították, továbbá a szakminiszteri beszámoló beterjesztésére is egy éves haladékot állapíotttak meg, így a tárcavezetőnek 2020. február 29. van ideje összerakni a projekt haladásáról szóló jelentését.

Kérdés, hogy a határidők módosítása hogyan hat a már folyamatban lévő közbeszerzésre. Az előkészítésért felelős Nemzeti Sportközpontok ugyanis néhány nappal ezelőtt írt ki egy pályázatot "a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósítási tanulmány" elkészítésére.

A kormány 274 millió forintot biztosított a beruházás előkészítésére, ez a pénz változatlanul rendelkezésre áll. A kivitelezés eredeti ütemezését viszont biztos nem lehet tartani: a tervek szerint idén a második félévben elkezdődött volna az építkezés, és 2021-re be is fejezték volna. Tekintettel arra, hogy az előkészítési szakasz csak 2019 végére zárul le, kijelenthető, hogy 2021-ben nem adják át a Hungaroring utáni második legnagyobb motorverseny-központot.

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!