TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Friss kormányhatározatban módosították a határidőket.

Hatalmas sportaréna épül Nyíregyházán az autó-motorsport szerelmeseinek, de a beruházás lassabban halad, mint tervezték. Lapunk nemrég megírta, hogy csúszásban van a projekt, a tavaly év végi határidőre nem készültek el azok a dokumentumok, amelyek a beruházás előkészítését szolgálják. Emiatt a feladattal megbízott emberi erőforrás miniszter, Kásler Miklós sem tudott referálni az ügy haladásáról az erre megszabott idén február végi határidőre.

Csúszik a beruházás (képünk illusztráció) Csúszik a beruházás (képünk illusztráció)

Egy friss kormányhatározat a valósághoz igazította az ügymenetet. Az előkészítési fázs határidejét 2019. december 31-re módosították, továbbá a szakminiszteri beszámoló beterjesztésére is egy éves haladékot állapíotttak meg, így a tárcavezetőnek 2020. február 29. van ideje összerakni a projekt haladásáról szóló jelentését.

Kérdés, hogy a határidők módosítása hogyan hat a már folyamatban lévő közbeszerzésre. Az előkészítésért felelős Nemzeti Sportközpontok ugyanis néhány nappal ezelőtt írt ki egy pályázatot "a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósítási tanulmány" elkészítésére.

A kormány 274 millió forintot biztosított a beruházás előkészítésére, ez a pénz változatlanul rendelkezésre áll. A kivitelezés eredeti ütemezését viszont biztos nem lehet tartani: a tervek szerint idén a második félévben elkezdődött volna az építkezés, és 2021-re be is fejezték volna. Tekintettel arra, hogy az előkészítési szakasz csak 2019 végére zárul le, kijelenthető, hogy 2021-ben nem adják át a Hungaroring utáni második legnagyobb motorverseny-központot.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.