<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Friss kormányhatározatban módosították a határidőket.

Hatalmas sportaréna épül Nyíregyházán az autó-motorsport szerelmeseinek, de a beruházás lassabban halad, mint tervezték. Lapunk nemrég megírta, hogy csúszásban van a projekt, a tavaly év végi határidőre nem készültek el azok a dokumentumok, amelyek a beruházás előkészítését szolgálják. Emiatt a feladattal megbízott emberi erőforrás miniszter, Kásler Miklós sem tudott referálni az ügy haladásáról az erre megszabott idén február végi határidőre.

Csúszik a beruházás (képünk illusztráció)Csúszik a beruházás (képünk illusztráció)

Egy friss kormányhatározat a valósághoz igazította az ügymenetet. Az előkészítési fázs határidejét 2019. december 31-re módosították, továbbá a szakminiszteri beszámoló beterjesztésére is egy éves haladékot állapíotttak meg, így a tárcavezetőnek 2020. február 29. van ideje összerakni a projekt haladásáról szóló jelentését.

Kérdés, hogy a határidők módosítása hogyan hat a már folyamatban lévő közbeszerzésre. Az előkészítésért felelős Nemzeti Sportközpontok ugyanis néhány nappal ezelőtt írt ki egy pályázatot "a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósítási tanulmány" elkészítésére.

A kormány 274 millió forintot biztosított a beruházás előkészítésére, ez a pénz változatlanul rendelkezésre áll. A kivitelezés eredeti ütemezését viszont biztos nem lehet tartani: a tervek szerint idén a második félévben elkezdődött volna az építkezés, és 2021-re be is fejezték volna. Tekintettel arra, hogy az előkészítési szakasz csak 2019 végére zárul le, kijelenthető, hogy 2021-ben nem adják át a Hungaroring utáni második legnagyobb motorverseny-központot.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.