2019. március 28. 10:34

Friss kormányhatározatban módosították a határidőket.

Hatalmas sportaréna épül Nyíregyházán az autó-motorsport szerelmeseinek, de a beruházás lassabban halad, mint tervezték. Lapunk nemrég megírta, hogy csúszásban van a projekt, a tavaly év végi határidőre nem készültek el azok a dokumentumok, amelyek a beruházás előkészítését szolgálják. Emiatt a feladattal megbízott emberi erőforrás miniszter, Kásler Miklós sem tudott referálni az ügy haladásáról az erre megszabott idén február végi határidőre.

Csúszik a beruházás (képünk illusztráció) Csúszik a beruházás (képünk illusztráció)

Egy friss kormányhatározat a valósághoz igazította az ügymenetet. Az előkészítési fázs határidejét 2019. december 31-re módosították, továbbá a szakminiszteri beszámoló beterjesztésére is egy éves haladékot állapíotttak meg, így a tárcavezetőnek 2020. február 29. van ideje összerakni a projekt haladásáról szóló jelentését.

Kérdés, hogy a határidők módosítása hogyan hat a már folyamatban lévő közbeszerzésre. Az előkészítésért felelős Nemzeti Sportközpontok ugyanis néhány nappal ezelőtt írt ki egy pályázatot "a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósítási tanulmány" elkészítésére.

A kormány 274 millió forintot biztosított a beruházás előkészítésére, ez a pénz változatlanul rendelkezésre áll. A kivitelezés eredeti ütemezését viszont biztos nem lehet tartani: a tervek szerint idén a második félévben elkezdődött volna az építkezés, és 2021-re be is fejezték volna. Tekintettel arra, hogy az előkészítési szakasz csak 2019 végére zárul le, kijelenthető, hogy 2021-ben nem adják át a Hungaroring utáni második legnagyobb motorverseny-központot.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.