<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A másik fele meg a négyhavi Covid-ellátási költségek egyben való utalása.

Első látásra csoda történt a magyar kórházakban: a július végi 46 milliárd forintos összesített tartozásukból augusztus végére 27,4 milliárd forintnyi tartozás lett, pedig a kórházi adósságok mindig üzembiztosan nőnek. Tavaly például havi átlag 3-4 milliárd forinttal romlott a helyzet, az idei év első öt hónapjában pedig átlagosan 6,7 milliárddal.

Második látásra a mostani eset sem csoda, hanem félig egybeutalás, félig könyvelési trükk - írja a Népszava. Egyrészt a kórházak egy összegben megkapták az év első négy hónapja után a Covid-ellátás költségeit, mintegy 9 milliárdot, amiből a jelek szerint tovább is utaltak a hitelezőiknek. Ez az adósságcsökkenés mintegy felét magyarázza. A további 9 milliárd tartozás pedig egy könyvelési trükkel tűnt el az összesítésből, mivel az orvosképző egyetemek augusztustól alapítványi formában üzemelnek, így a náluk felgyűlő egészségügyi adósság is kikerült az állami kimutatásból.

A valóságban érdemben a nagy megyei kórházaknak és a Covid-ellátó centrumoknak csökkent az adósságállománya, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézetnek például a 315 milliós tartozása 8 millióra, a másik nagy Covid-centrumnak a Dél-Pesti Centrumkórháznak pedig 491 millióról 131 millióra apadt a tartozása.

(Népszava)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.