1p

A KSH szerdán a márciusi építőipari és ipari adatokat teszi közzé.

Az előttünk álló hét viszonylag a gazdasági adatok szempontjából viszonylag izgalommentes lesz. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mindössze az építőipar márciusi teljesítményéről számol be, emellett az ipari termelés ugyancsak harmadik havi alakulásának második becslését hozza nyilvánosságra.

Az építőipari termelés volumene 9,5 százalékkal emelkedett az idei év első két hónapjában, tehát folytatódott a tavaly november óta tartó hegymenet. Ugyanez érvényes a termelési értékre is, ám ebben bőven benne van a tavalyi nagyon magas infláció, a nagyobb kivitelezők ugyanis évközben bizonyosan korrigálták az áraikat, hiszen az alapanyagok és a munkaerő is folyamatosan drágult az év nagy részében. Előbbi a forint ütemes romlása, utóbbi a kötelezően megemelt minimálbér miatt. 

Ami az ipart illeti, a KSH által múlt szerdán közzétett nyers adatai szerint márciusban 10,4, a szezonálisan és munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal csökkent Magyarország ipari termelése az előző év azonos hónapjához viszonyítva, szerdán kiderül, hogyan mutatnak majd a végleges számok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!