<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A balatonboglári kempinget sikerült eladnia az államnak, de a balatonszemesi kemping egyelőre nem kellett senkinek. 

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverése, ahol egymilliárd-tizennyolcmillió forintért vitte el egy ismeretlen licitáló az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által eladásra meghirdetett balatonboglári Sellő kempinget - derül ki az MNV aukciós oldaláról. Licitálni október 27-től lehetett és csütörtök este járt le a határidő. Sokáig úgy nézett ki, hogy senkinek nem kell az ingatlan, de hétfőn befutott egy ajánlat a kikiáltási áron, ami egymilliárd-tizenhatmillió forint volt. Majd az utolsó percekben valaki még rálicitált kétmillió forintot.

Lapunk írta meg, hogy a Bahart a koronavírus-járványra hivatkozva úgy döntött, hogy végleg eladja több balatoni ingatlanát, de a balatonszemesi Hattyú kempingre nem érkezett ajánlat. 

Minden eladó a Balatonnál
Minden eladó a Balatonnál

A két árverés érdekessége, hogy a bár a balatonboglári kemping nagyobb és jobb helyen is fekszik, mint a balatonszemesi társa (hiszen Balatonboglár város, míg Balatonszemes falu), de a kikiáltási áruk fillérre megegyezett: valamivel több mint egymilliárd forint.

Kempingezzen és élvezze a gyönyörű környezetet maga körül, válassza szállásának a Balaton vízpartján található Sellő Campinget!  A szállás a balatonboglári vitorláskikötő mellett helyezkedik el egy különleges homokos parti félszigeten. A Sellő balatonboglári kemping kedvelt szállás családok és kisgyermekkel nyaralók számára. Családias légkörét a kemping önálló homokos strandja, játszótere biztosítja

- szól a kemping bemutatkozása. Az eladás után azonban nem lesz kötelező megtartani a kemping funkciót, egy újabb luxus apartmanház felhúzásával vélhetően gyorsabban megtérülhet a befektetés. Szintén lapunk írta meg, hogy cikkünk után a somogyi rendőrség dönti el, hogy feltételezhető-e korrupció a balatonboglári kemping olcsó értékesítése mögött.