<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A benzin literenként bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb.

A forint/dollár árfolyamváltozást és az alapanyag, a Brent-típusú olaj árváltozását is figyelembe vevő ár-előrejelzés erre a hétre dráguló benzint és gázolajat feltételezett. Ennek oka, hogy a forint tovább gyengült, az olaj világpiaci ára pedig kis mértékben emelkedett. Meglepő lehet, de a benzin és a gázolaj beszerzési ára némileg csökkent, ami várhatóan hatással lesz majd az üzemanyagok piaci árára is - írja a Holtankoljak.hu alapján a nepszava.hu.

 Van olyan kút, ahol egy autóba csak tíz liter üzemanyagot lehet tölteni. Fotó: depositphotos Van olyan kút, ahol egy autóba csak tíz liter üzemanyagot lehet tölteni. Fotó: depositphotos

Mindez azt jelenti, hogy a benzin így literenként bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb mától, míg a gázolaj ára újra bruttó 15 forinttal esik. Akik nem a csökkentett, 480 forintos hatósági árakon tankolhatnak itthon, azok a töltőállomások kútjain azt tapasztalják majd, hogy a 95-ös benzin literjéért átlagosan 778,9 forintot, a gázolajért pedig 797,9-et kell fizetni. (Az egyes töltőállomások ettől eltérhetnek).

A benzinkutak többségét augusztus 1-től kizárják az úgynevezett rezsicsökkentett áram vásárlói csoportjából, és kénytelenek lesznek piaci áron vásárolni az áramot. Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója a Napi.hu internetes riportjában elmondta, hogy tudomása szerint több száz tulajdonos fontolgatja, hogy nem igényli majd az üzemanyagok minden literje után járó 20 forintos kiegészítő támogatást a kormánytól, mert azzal vállalná a kút továbbüzemeltetését, hanem nyitva hagyja a lehetőséget arra, hogy ha már elviselhetetlené válik a teher, bezárja a töltőállomást. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.