TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 14. 17:14
mfor.hu

Újabb hét, újabb rossz adat, ismét 3 millió fővel növekedett az amerikai munkanélküliek tábora. A járvány tengerentúli terjedése óta 36 millió ember vesztette el a munkáját az USA-ban.

A vártnál több, 3 millió új munkanélküli lett a múlt héten. A délután publikált adatok szerint az új munkanélküli ellátásért folyamodók száma 2,98 millióval növekedett május 3. és 9. között.

Ahogy az elmúlt hetekben, úgy most is csak szuperlatívuszokkal lehet jellemezni azt a végtelenül tragikus folyamatot, ami az Egyesült Államokban zajlik. A munkanélküliek száma annak ellenére tovább növekedett, hogy a tagállamok megtették az első óvatos lépéseket, és számos helyen kezdték el lazítani a szigorú korlátozásokat.

Megállíthatatlanul növekszik a munkanélküliek száma Megállíthatatlanul növekszik a munkanélküliek száma

Amióta a járvány az Egyesült Államokban is elkezdett terjedni, a vállalatok gyors leépítésbe kezdtek, és összesen 36 milliónál tart az elbocsátottak száma. Öröm az ürömben, hogy a múlt héthez képest kis mértékben tovább csökkent az elbocsátások üteme.

Óriási problémának látszik ugyanakkor, hogy az elbocsátási hullám miatt a becslések szerint a munkanélküliségi ráta a 20 százalékot közelítheti. Az áprilisi adatok alapján a munkaügyi minisztérium 15 százalékos munkanélküliséget mért, az utóbbi két hétben viszont további milliók vesztették el az állásukat.

Nem véletlenül tombol Donald Trump, hiszen ahogy növekszik a munkanélküliek tábora úgy csökkennek az ő újraválasztási esélyei. Ahhoz, hogy a novemberi választásokig konszolidálni tudják a gazdasági helyzetet, a vállalatok újraindítására lenne szükség, ez viszont a példák szerint a fertőzöttek számának növekedésével járhat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.