<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az uniós pénzek érdekében.

A magyar kormány kompenzációs csomagja már Brüsszelben van - mondta Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter a HírTV-nek. Reményei szerint nyártól már jöhetnek az uniós pénzek az Erasmus+ és Horizont kutatási programokhoz. A miniszter elmondta azt is, mi szerepel ebben a kompenzációs csomagban.

Az összeférhetetlenség vonatkozásában az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a kuratóriumi tagságot a hivatalos tisztséggel. Másrészt a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer újraválasztható hatéves időtartamot ajánlunk fel az Európai Bizottságnak kompromisszumos megoldásként – részletezte Navracsics.

Mint ismert, az Európai Tanács tavaly decemberi határozatában jelentette ki, hogy a politikusokkal feltöltött vagyonkezelő alapítványokkal az EU nem köthet szerződést az összeférhetetlenség miatt, így az alapítványi fenntartású egyetemek nem részesülhetnek az uniós támogatásokban.