1p

Az uniós pénzek érdekében.

A magyar kormány kompenzációs csomagja már Brüsszelben van - mondta Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter a HírTV-nek. Reményei szerint nyártól már jöhetnek az uniós pénzek az Erasmus+ és Horizont kutatási programokhoz. A miniszter elmondta azt is, mi szerepel ebben a kompenzációs csomagban.

Az összeférhetetlenség vonatkozásában az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a kuratóriumi tagságot a hivatalos tisztséggel. Másrészt a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer újraválasztható hatéves időtartamot ajánlunk fel az Európai Bizottságnak kompromisszumos megoldásként – részletezte Navracsics.

Mint ismert, az Európai Tanács tavaly decemberi határozatában jelentette ki, hogy a politikusokkal feltöltött vagyonkezelő alapítványokkal az EU nem köthet szerződést az összeférhetetlenség miatt, így az alapítványi fenntartású egyetemek nem részesülhetnek az uniós támogatásokban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!