<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Borbély Lénárd, akit 2019-ben több mint 50 százalékos eredménnyel választottak újra Csepel polgármesterévé, nem lehet tagja az újjáalakult kerületi Fidesznek, ahogy Ábel Attila alpolgármester sem. A közösségi médiában mindketten egyértelműen Németh Szilárdot tették felelőssé a szakításért.

Németh Szilárd vezetésével újjáalakult a Fidesz csepeli szervezete, ám két volt tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét a párt országos választmányának elnöksége nem fogadta el – olvasható a Fidesz csepeli alapszervezetének Facebook-oldalán. A kerület másik alpolgármestere, Morovik Attila már nem is jelentkezett újra a kormánypárt soraiba, ami a szerda esti közlemény szerint kilépésnek minősül.

„Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik és nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, nem tartoznak politikai közösségünkhöz”

– áll a közleményben.

Borbély Lénárd, a XXI. kerület polgármestere a közösségi médiában közzétett reagálásában egyértelműen a Németh Szilárddal kapcsolatos konfliktust nevezte meg a pártból történt távozásának okaként.

„Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára”

– írta Borbély Lénárd, aki erről a két beruházásról lapunknak adott interjújában is hosszan beszélt.

Borbély leszögezte, a jobboldali világnézete, a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleménye és soha nem is fog.

„Nekem mindig is Csepel lesz az első!” – zárta a posztját a Fideszből kizárt polgármester.

A Fideszből ugyancsak távozni kényszerült alpolgármester, Ábel Attila sokkal keményebben fogalmazott ugyancsak a közösségi médiában közzétett bejegyzésében:

„rendkívül méltatlan módon és módszerekkel, Németh Szilárd követelésére ma délután zártak ki a Fideszből”

– írta szerda este, majd megemlíti, „2019-ben nyertük meg a választást a »vörös Csepelen« akkor, amikor még a budai várat is elvesztette a jobboldal, hogy itt még a Fidesz alelnöke is ellenünk harcolt. Életem végéig büszke leszek erre a teljesítményre.”

Németh Szilárd az országgyűlési választások során a Csepelt is magába foglaló Budapest 17. számú választókerületében 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is kikapott az ellenzéki Szabó Szabolcstól.