2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elején még lelkesedett a gyárért, ma azonban talán visszafordítaná az idő kerekét az iváncsai polgármester.

A megengedettnél jóval hangosabb az iváncsai akkumulátorgyár, ami éjszakánként gyakran erős, zavaros hangokat ad ki. Molnár Tibor iváncsai polgármester ezért először a gyár vezetéséhez fordult, de miután nem történt semmi, a környezetvédelmi hatóságnál is bejelentést tett – írja a Mérce a település hivatalos Facebook-oldalára hivatkozva.

A fideszes hátterű független polgármester, Molnár Tibor két éve még támogatta a gyár felépítését, azt a település és a vidék nagy lehetőségének nevezte. Akkor ezt írta: "Hosszú előkészítő munka eredménye, hogy az SK Iváncsára érkezik".

Ma már azonban nem olyan elégedett a gyárral:

A polgármester most azt írta: az építkezés kezdete óta tart a zajtól, ezért idén tavasszal zajmérő állomást telepítettek a falu gyárhoz legközelebb eső részére. A mérési adatok szerinte hitelesen bizonyítják, hogy a gyár a jogszabályokban meghatározott szintnél jóval hangosabb.

A zaj miatt megkereste az SK-t, akik azt írták: elnézést kérnek az iváncsaiaktól, és hangszigetelő falak felépítésén dolgoznak. Molnár Tibor szerint ez nem megnyugtató válasz, mára elfogyott a türelem, és naponta fognak küldeni mérési adatokat az engedélyező hatóságnak.

Azt írja: követelni fogják a szabályok betartatását, amíg a zajvédelem tényleg megvalósul.

Iváncsán közel 700 milliárd forintból épített akkumulátorgyárat a koreai SK, az üzem nemrég lett kész, és most kezd lassan gyártani. A gyárban korábban többen rosszul lettek egy vegyi anyag belégzése miatt, és a gyár vezetése azt is elfelejtette bejelenteni, hogy veszélyes anyagokkal fognak dolgozni, emiatt 14 millió forintos büntetést kaptak. A gyár ennek ellenére megkapta a környezethasználati engedélyét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!