2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Megoldás Mozgalom a Share Now autóbérbeadó cég akarata ellenére használta fel a demonstrációi során a vállalat luxuskabrióit.

Egy kissé furára sikeredett akciót tartott a Gattyán György fémjelezte Megoldás Mozgalom az oktatásban tapasztalható állapotok ellen. Az autókat bérbeadó cég állítólag csak a sajtóból értesült róla, hogy politikai rendezvényen használták a kocsijaikat. 

Ugyanis kiderült: a szolidaritási akció során kissé ellentmondásos módon luxusautókat használtak, amiket a Share Now-tól béreltek.

Az erről közzétett videófelvételek tanúsága szerint a demonstrálók „Tanár nélkül nincs jövő”- feliratú zászlót, valamint a Megoldás Mozgalom zászlóit lengették, közben a Bella ciao is felcsendült.

Mindehhez ugyanakkor különféle abriókat vettek igénybe: a legtöbb autó Mini Cooper volt, de feltűnt a tüntetők között Porsche, Mercedes, Volvo és Volkswagen is. Arra csak a kabriókból kilengetett zászlókból lehetett rájönni, hogy itt tulajdonképp egy demonstrációról van szó. 

A cég is a sajtóból értesült az eseményekről. Fotó: sharenow
A cég is a sajtóból értesült az eseményekről. Fotó: sharenow

Azonban a cég szerint csak a sajtóból értesültek arról, hogy egy politikai rendezvényen használták fel autóikat - közölte a Share Now egy Telexhez eljuttatott közleményben

Ráadásul kérésüket figyelmen kívül hagyva használta fel a kocsikat a Gattyán-féle mozgalom. „Miután a mozgalomtól érkezett előzetes és hivatalos kérést az autók politikai rendezvényen történő felhasználására a SHARE NOW határozottan elutasította, a járműveket a mozgalommal szimpatizáló egyéni felhasználók vették igénybe általuk létrehozott felhasználói profilokkal, így a részvételről nem volt tudomásunk” - fogalmaztak. 

Hozzátették: a vállalat sem most, sem a jövőben nem kíván sem eszközként, sem díszletként politikai célok szolgálatába állni, kizárólag kereskedelmi alapon működteti a szolgáltatását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!