<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Atka szerint a nagy utasforgalommal rendelkező légitársaságok nyissanak ügyfélszolgálatot.

Az eddig ismeretlen, Gáncsapátiban alapított Atka Fogyasztóvédelmi Egyesület pert indított a repülőtársaság ellen azért, hogy nyisson személyes ügyfélszolgálati irodát Magyarországon, adta hírül az MTI. Az egyesület szerint a per nem része a minisztérium által elrendelt országos témavizsgálatnak és a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatainak, de azt javasolja, hogy az ügyfelek részére nyita tartó ügyfélszolgálati helyiség legyen törvényi előírás.

Ahogy arra a hvg.hu is felhívta a figyelmet, nemrég egy másik, eddig ismeretlen fogyasztóvédelmi szervezet, a Védett Társadalom Alapítvány (VDTA) Budapest Bizottsága is fellépett a Ryanairrel szemben Nagy Márton oldalán. A VDTA úgy véli, a Ryanair megtévesztő üzeneteket jelenít meg a magyarországi fogyasztók számára saját díjemelését illetően, ezért feljelentették a légitársaságot.

A harc még tart. Fotó: Depositphotos
A harc még tart. Fotó: Depositphotos

A konfliktus eredetileg Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Michael O’Leary között alakult ki, miután a légitársaság vezérigazgatója többször „idiótá”-nak nevezte a minisztert az extraprofitadó bevezetése miatt.