<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Durvul a csörte a magyar kormány és az ír fapados között.

Az elmúlt két évben a Ryanair mintegy másfél milliárd eurót veszített. Idén márciusban közöltük a 2021-es adatokat, eszerint 350 millió euró volt az éves veszteség. A másik fapados légitársaságnak, a WizzAirnek pedig 650 millió, szóval a két legnagyobb Magyarországon működő légitársaság összesen egymilliárd eurót bukott mindössze 12 hónap alatt. És ekkor gondolta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úgy, hogy ideje megadóztatni minket

- jelentette ki Michael O'Leary, a Ryanair vezére a Euronewsnak adott interjúban. Hozzátette:

Ez őrület. Most ő vagy egy komplett idióta vagy nem érti a közgazdaságtant.  

Szerinte az évek során sok támadást megéltek, de még egyetlen kormány sem vezetett be extraprofit adót egy olyan ágazattal szemben, amelynek rekord veszteségei voltak az elmúlt két évben.

Michael O'Leary nem fogta vissza magát. Fotó: Wikimedia/World Travel & Tourism CouncilMichael O'Leary nem fogta vissza magát. Fotó: Wikimedia/World Travel & Tourism Council

 Beszélt arról is, hogy az alacsony árak segítik a szektor talpra állását. Az extraprofit adó miatt viszont Magyarország elveszíti a versenyképességét.

Annak a több százezer magyarnak, aki Európa-szerte dolgozik, és haza szeretne látogatni a családjához, most 10 euróval többet kell fizetnie, csak mert Nagy miniszter úr úgy döntött, hogy nem szeretné segíteni a magyar családok egyesítését.

Mint mondta,a  Ryanair mindenkinek írt, akinek július elseje utáni foglalása volt, hogy vagy kifizetik a különadó összegét, vagy törlik a jegyüket és teljes visszatérítést kapnak.

Az utasok több mint 97 százaléka úgy döntött, hogy kifizeti Nagy miniszter úr adóját.

Kifejtette: ha egy kormány valahol Európában adót vet ki a repülésre, akkor azt az utasaiknak kell megfizetniük, mert nekik erre nincsen pénzük.

Arra a felvetésre pedig, hogy a WizzAir nemrég bejelentette, hogy nem fizetteti meg a különadót azokkal, akik már megvették a jegyüket, de aztán beépíti az összeget a jegyárakba, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszer pedig arra kérte a magyarokat, hogy repüljenek inkább a konkurenciával, a többi közt azt válaszolta:

Nem elég, hogy ezek az idióta miniszterek azt akarják, hogy az emberek több adót fizessenek, de még arra is ösztönzik őket, hogy egy drágább légitársaságot válasszanak. (...) Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak.

Hozzátette nem vonulnak ki Magyarországról, és már panaszt tettek az Európai Bizottságnak a magyar kormány különadója miatt.

Biztosak vagyunk, hogy előbb vagy utóbb el fogják kaszálni ezt az adónemet, mert szégyent hoz Nagy miniszter úrra és idióta társaira.  

- mondta O'Leary a Euronewsnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.