<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Jill Biden villámlátogatásán egy ukrán óvodába is ellátogatott, ahol Olena Zelenszkijjel is találkozott, aki a háború kitörése óta nem lépett nyilvánosságra.

Az Egyesült Államok first lady-je, Jill Biden meglepetésszerű látogatást tett Ukrajnában romániai és szlovéniai útja kapcsán, ahol megerősítette a NATO-szövetségések számára az Egyesült Államok támogatását - írja a BBC.

Biden asszony nem mással, mint Ukrajna first lady-jével, Olena Zelenszkijjel is találkozott Ungvár határvárosának egyik iskolájában, amelyet jelenleg a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek ideiglenes menedékhelyeként használnak.

Olena Zelenszkij Jill Bidentől egy virág csokrot is kapott. Fotó: MTI/EPAOlena Zelenszkij Jill Bidentől egy virág csokrot is kapott. Fotó: MTI/EPA

Az amerikai first lady kijelentette: "Meg akarja mutatni, hogy az Egyesült Államok népe kiáll Ukrajna népe mellett", hozzátéve, hogy az immár harmadik hónapja tartó háború brutális, és már rég be kellett volna fejeződnie. 

Zelenszkij asszony azt mondta, "bátor tett" volt Ukrajnába látogatnia.

"Tisztában vagyunk azzal, mekkora jelentősége van annak, hogy az Egyesült Államok first lady-je idejöjjön egy háború alatt, amikor minden nap zajlanak a katonai harcok, ahol a légi szirénák minden nap szólnak, még ma is" - tette hozzá.

Olene hozzátette, hogy ez az anyák napi látogatás nagyon szimbolikus volt, és hangsúlyozta: "Érezzük szeretetét és támogatását egy ilyen fontos napon."

Zelenszkij asszony az orosz invázió február 24-i kezdete óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

A két nő később leült és játszott néhány gyermekkel, akik jelenleg az iskolában vannak elhelyezve, és selyempapír medvéket készítettek együtt, ugyanis ez a helyi tartomány jelképe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.