<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki Kormányinfóján jelentette be, hogy a kormány az üzemanyagárak befagyasztásáról döntött. Ennek jegyében három hónapig a benzin és a gázolaj ára is egyaránt 480 forint lesz. Az ársapka a 95-ös benzinre és az alap dízelolajra lesz érvényes.

A döntéssel kapcsolatban most újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, mely igyekszik megakadályozni, hogy a benzinkutak üzemeltetői esetleg kijátsszák a szabályokat.

A rendelet szerint abban az esetben, az üzemeltető köteles üzemszünetet hirdetni, ha 7 napon belül összesen 48 órán keresztül nem tudja az érintett két üzemanyagfajtával kiszolgálni a vásárlóit. Ebben az időszakban más kereskedelmi tevékenységet sem folytathat, tehát a shop, kávézó, étterem részre is vonatkozik az üzemszünet.

Arra sincs lehetősége az üzemeltetőnek, hogy más ok miatt hirdessen üzemszünetet, vagy csökkentse a nyitvatartási idejét. A szabályok megszegéséért 100 ezer és 3 millió forint közötti bírságot lehet kiszabni. Ismételt jogsértés esetén legalább egy napra, legfeljebb fél évre átmenetileg eltilhatják az üzemeltetőt a tevékenység folytatásától.

Ilyen esetekben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kijelölhet egy másik alkalmas szolgáltatót a benzinkút üzemeltetésére. Ideiglenesen így a töltőállomás és a tárgyi eszközök a birtokába kerülnek, ha viszont valamilyen kárt okoz az átmeneti üzemeltető, akkor a károkat köteles megtéríteni az eredeti tulajdonosnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.