2p

A márciusban kiírt közbeszerzés eredménytelenül zárult, most újra eladó a Rác Hotel.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) ismét kísérletet tesz a Rác Hotel hasznosítására. Az újabb fordulóban a befektetőket a korábbinál kedvezőbb lehetőségek várják - írja a turizmus.com. 

A hivatalosan soha meg nem nyílt (felújított, majd lepusztult, most megújítás alatt álló) fürdővel egybeépített, hivatalosan soha át nem adott szálloda hasznosítására idén márciusban írt ki pályázatot a BFVK, miután az eredeti terveket készítő Geon Építész Stúdió és Mérnöki Iroda Kft. elvégezte a Rác Hotel műszaki állapotának felmérését.

A Gellért-hegy lábánál fekvő ingatlannal kapcsolatban ezúttal is két pályázatot írtak ki egymással párhuzamosan, azonos határidőkkel. Mint Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója elmondta, az egyik pályázat a hotel felépítmény hosszú távú haszonbérbe adására, a másik az értékesítésére vonatkozik.

Ismét kiírták a pályázatot. Fotó: MTI
Ismét kiírták a pályázatot. Fotó: MTI

Az értékesítés céljából meghirdetett nyilvános, kétfordulós pályázatban megjelölt vételár tavaszhoz képest nem változott, azt minimum 4 milliárd forintban (plusz áfa) határozták meg. A BGYH tulajdonában lévő, 8000 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkező ingatlanhoz tartozó, hozzávetőlegesen 3,4 ezer négyzetméteres területrész földhasználati díja ezen felül 70 millió forint + áfa/év.

###cikkajanlo,174042##

A szálláshelyet 15 év határozott időtartamra, további 5 év hosszabbítási lehetőséggel kívánják bérbe adni a pályázati felhívás szerint, a haszonbérleti díj minimális összege nettó 1 millió euró + áfa/év. Az ajánlattevőt a 250 ezer euró pályázati biztosíték megfizetése mellett beruházási kötelezettség is terheli, ennek értelmében legalább 6250 ezer euró + áfa értékben kell vállalnia az ingatlan rekonstrukcióját.A fenti összegek a pályázati felhívásokban meghatározott minimum összegek – hangsúlyozta a BGYH. Amennyiben a pályázó biztos eredményt kíván elérni, magasabb ajánlatot is benyújthat elektronikus úton a pályázati felhívás, valamint a külön megvásárolható pályázati kiírás szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!