2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Még ajánlat sem jött.

Senkit nem érdekel a Rác hotel, tovább tolódik a hányatott sorsú műemlékfürdő megnyitása is
Egyetlen ajánlat sem érkezett a szálló értékesítési pályázatára. Az épületet birtokló BGYH már ígérni sem mer - adta hírül a nepszava.hu.

A hányatott sorsú épületegyüttest hosszadalmas jogi hercehurca után vette meg a főváros cége. Fotó: BGYH
A hányatott sorsú épületegyüttest hosszadalmas jogi hercehurca után vette meg a főváros cége. Fotó: BGYH

Hiába szerezte vissza a fővárosi önkormányzat a Tabán oldalában lévő, több mint tíz éve gyönyörűen felújított, különleges atmoszférájú Rác fürdőt és a mellé újonnan épített 67 szobás hotelt, a nyitás az egyre távolibb jövőbe csúszik. A hotelt még áprilisban hirdették meg - emlékeztetett a lap.

A Rác fürdő épületének műszaki állapotát a szakértők a 2010-re elkészült felújítás 40 százalékára, vagyis a bedöntött projekt értékének kevesebb, mint a felére becsülték. A fürdőépület tervezési munkáira a – szerzői jogra tekintettel kizárólagos jogosultsággal rendelkező – Budapesti Építőművészeti Műhely Tervező Kft. kapott megbízást, amely idén július közepére készítette el a fürdő rekonstrukciójának terveit. Most zajlik a több száz fájlból álló dokumentáció tételes – mennyiségi – átvétele, míg a tervek részletes áttekintése - minőségi átvétele – csak ezután következik. 

Ezt követően tehet a BGYH módosítási, pontosítási kéréseket, az időközben változó hatósági előírások miatt tervmódosítás is szükséges. Csak ezek után állítja össze a cég a kivitelezési költségtervet, amely a kivitelezői pályázat indításának alapja lesz. Feltéve, hogy lesz rá fedezet. A BGYH korábban abban bízott, hogy a hotel hasznosításából remélt 3,4 milliárd forint elég lesz a fürdő rendbe tételére - írta a portál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!