1p

Az igazságügyi reform ügyében még mindig lennének kérdések.

A hvg.hu EUrológusa szerint Tuzson Bence igazságügyi miniszter Brüsszelben járt, ahol kollégáival tanácskozott, majd ezután tájékoztatott. Itt hangzott el az, hogy Magyarország, miután teljesített minden uniós kérést, lezártnak tekinti az igazságügyi reformmal kapcsolatos uniós megbeszéléseket. Kijelentette,

minden olyan kérdést megválaszoltunk, minden olyan kérést teljesítettünk, amely ahhoz szükséges, hogy az uniós pénzek felszabaduljanak.

A portál megkeresésére mindezt az Európai Bizottság kategorikusan cáfolta, ugyanis a Bizottság először kilenc tisztázó kérdést tett fel szeptember végén, amire egy hónap múlva megérkezett a magyar válasz. Csakhogy november elsején újabb két kérdést küldött két uniós biztos Budapestre, ezekre pedig még nem válaszolt a kormány.

Ezek témája a Kúria ügyelosztási rendszere és az, hogy a magyar bírók előzetes állásfoglalásért az Európai Bírósághoz fordulhassanak. Ha megérkezik rájuk a megnyugtató magyar válasz, nagyjából 10 milliárd euróra bólinthatnak rá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!