<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kitart álláspontja mellett a kormány és nem tart attól, hogy Magyarország ne kapná meg az országot megillető uniós pénzeket – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfon.

Külön kormányülésen tárgyalta a kabinet az aktuális EU-s ügyeket. Itt megerősítették, hogy nincs kompromisszum, a kormány nem enged sem a költségvetés, sem a helyreállítási alap vitájában.

Nem törnek át... (forrás: MTI)Nem törnek át... (forrás: MTI)

„Az Európai Bizottság migrációs akciótervet fogadott el, de mi ezt elutasítjuk. Elfogadhatatlan, hogy nyomást gyakoroljanak ránk. Egyébként semmilyen pénztől nem esünk el. Az új hétéves költségvetésben 1050 milliárd euró szerepel, nem számolunk azzal, hogy az ebből ránk eső részhez nem juthatunk hozzá. A 750 milliárd eurós helyreállítási alapból nekünk tervezett rész pedig hitel, ezt más forrásból is biztosítani lehet” – mondta a miniszter. (Egy új elképzelés szerint eleve kipöckölnék Magyarországot ebből az alapból.)

Arra a kérdésre, hogy kilép-e a Fidesz az Európai Néppártból, különös tekintettel Szájer József EP-képviselő botrányára, azt mondta: várjuk meg, amíg lezárulnak a vizsgálatok a Néppárton belül. Gulyás Gergely kikerülte, hogy saját véleményt fogalmazzon meg a Szájer-ügyben, helyette Orbán Viktor kormányfő szerdai szűkszavú álláspontját ismételte meg. Eszerint a Fidesz közösségében nincs helye ilyen embernek, cselekedete nem védhető, bár emberileg elismeri az eddigi sok évtizedes politikai munkásságát. 

Az elmérgesedett magyar-ukrán viszonyról pedig kifejtette: „Ukrajna nem jogállam, ezt láttuk a különféle kárpátaljai magyar szerveztek, intézmények és személyek elleni durva fellépéseken is. Nincs helye a NATO-ban sem, ennek kimondását, a magyar álláspont támogatását kértük a NATO-szövetségesektől.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.