2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Öt éve engedély nélkül működik a budapesti Holnemvolt Vár, most azért küzdenek, hogy ne bukjon el 500 milliót a főváros.

Állítólag a gondot az okozta, hogy a kivitelezési munkák az építési engedélytől eltérően valósultak meg.

Nem állítottak ki használatbavételi engedélyt a korábban Meseparkként/Mesevárként emlegetett Holnemvolt Vár új bejárati épületére, az új lovardára, a műszaki épület átalakításával kialakított állatházra és a daráló épület átalakításával kialakított mesterségek házára, mert a kivitelezési munkák az építési engedélytől eltérően valósultak meg – írja a Népszava

Most fennmaradási engedélyt kér a főváros, hogy elkerülje a hatalmas bírságot. Fotó: Youtube
Most fennmaradási engedélyt kér a főváros, hogy elkerülje a hatalmas bírságot. Fotó: Youtube

Csakhogy a hiányzó engedély miatt vissza kellene fizetni a beruházáshoz kapott 500 millió forintos állami támogatást, ezért mentő ötletként fennmaradási engedélyt kérnek a létesítményre.

A különböző engedélyek megszerzése és az ehhez kapcsolódó tervezési és kivitelezési munkák teljes költsége 50,8 millió forint, befejezési határideje december 31. 

A lap szerint mindezek után felmerül a kérdés, hogy milyen engedélyek birtokában működött eddig a Tarlós István főpolgármestersége idején épült, korábbi közlés szerint évi több tízezer látogatót vonzó, jellemzően 3-10 éves gyermekek számára épült állatkerti létesítmény?

A Belügyminisztérium által biztosított 500 millió forintot elméletileg 2016 végéig lehetett volna felhasználni, addig kellett volna elkészíteni a beszámolót is. A menetközben Holnemvolt Várra/Hetedhét Palotára átkeresztelt mesepark/ viszont csak 2018-ban nyitott meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!