2p

Pont ezekben az órákban, 14-16 óra között tart figyelmeztető sztrájkot a Volánbusz második legnagyobb szakszervezete, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ)

A sztrájk az összes megyére és Budapestre is kiterjed, az előzetes tervek szerint összesen 2630 járatot fog érinteni – írja a Népszava.

A Volánbusz pedig a honlapján közölte, hogy mely járatokat érinti az október 25-i figyelmeztető sztrájk.

Különösen Somogy és Pest megyében lehet hatásos. Fotó: MTI
Különösen Somogy és Pest megyében lehet hatásos. Fotó: MTI

A szakszervezet, cégvezetésnek átadott hat pontból álló követeléscsomagjukban első helyen a bérkorrekció szerepel.

A szakszervezet az idei 10 százalékos bérfejlesztés mellé további 10 százalékos alapbéremelést szeretne elérni, a jövőre ígért 5 százalék helyett pedig 20 százalékos emelést szeretnének. Ezen felül egységes bérrendszert és üzemanyag-elszámolást követelnek, valamint kérik a hajnalos buszvezetők bejárási költségtérítésének emelését. A követeléseik között szerepel egy valós érdekegyeztető fórum felállítása is.

Különösen nagy hatású lehet Somogy és Pest megyében. Utóbbiban többek között erősen megritkítva járnak majd a Volánbuszok Budakeszi, Solymár, Nagykovácsi, Budaörs, Pécel és Budapest között 14 és 16 óra között, míg Kaposváron 30 járat is érintett lehetA hatályos jogszabályok előírják, hogy mindenütt biztosítani kell az elégséges szolgáltatást, ami a járatok 66 százalékát fedi le – mondta Dobi István, a SZAKSZ elnöke, aki ezzel együtt is úgy gondolja, hogy az akció hatásos érv lehet a bértárgyalásokon.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!