<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hathavi csökkenés után januárban újra nőtt a járműgyártás, a nagy súlyának köszönhetően lett közel 9 százalékkal magasabb az ipari termelés, mint az előző év azonos időszakában. Ez reálértéken 1 százalékpontos növekedés. Egy hónappal korábban 5,8 százalékos volt a dinamika.

2022 januárjában az ipari termelés volumene 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal első közlésében. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 7,1 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2021 decemberéhez képest 1,9 százalékkal nőtt.

  • A bővüléshez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás hathavi csökkenés után újra nőtt, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása gyakorlatilag stagnált. Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlag feletti mértékben emelkedett. 
  • A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás januárban az előző hónaphoz viszonyítva 1,9 százalékkal növekedett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.