1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Második napja zuhan a rotterdami tőzsdén jegyzett TTF-típus árfolyama, míg kedden még a 43 eurót közelítette, addig csütörtökön már 29 euró alá is benézett.

Óriási lejtmenetbe váltott a gázár. A nemzetközi ügyletek elszámolásánál irányadó TTF-típus jegyzése a rotterdami árutőzsdén keddről csütörtökre nagyot zuhant, a 43 eurót közelített árfolyam 29 euró alá is benézett. 

Elemzők feltételezése szerint az árcsökkenést az indíthatta el, hogy a Woodside Energy Groupnak szerda estig kellett megállapodnia a szakszervezettel ahhoz, hogy a legnagyobb ausztrál LNG-termelő üzemben elmaradjon szeptember elejétől a sztrájk, s a bizonytalan kimenetel miatt, óvatossági okból zárhatták a vételi pozícióikat a befektetők.

Ugyanakkor árcsökkentő hatása lehetett annak is, hogy az európai gáztárolók összesített töltöttsége rendkívül magas, 90 százalék feletti, az ugyanis mérséklően hat a keresletre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!