2p

A Mészáros Lőrinc, valamint gyermekei tulajdonában álló Fejér-B.Á.L. Zrt. vezette konzorcium nyerte el a Kommentár Alapítványnak juttatott fővárosi palota felújítására kiírt közbeszerzési eljárást.

A felcsúti székhelyű Fejér-B.Á.L. Zrt. két másik céggel konzorciumban újítja fel a Fidesz-közeli Kommentár Alapítvány részére ingyenesen átadott, a fővárosi Palotanegyedben álló ingatlant – vette észre a Közbeszerzési Értesítőben a Frisshírek. A Tranzit Ház nevű közösségi tér és képzési központ kivitelezési feladatainak ellátására kiírt közbeszerzést nyerte el a Mészáros Lőrinc gyermekeinek (Beatrixnak, Ágnesnek és az ifjabb Lőrincnek (rájuk utal a cégnévben a B.Á.L. kitétel), valamint egy darab elsőbbségi részvénnyel apjuk, a milliárdos oligarcha tulajdonában álló vállalkozás vezette konzorcium, melynek két másik tagja a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., illetve a Vitruvius Építő Kft.

Az október végén aláírt szerződés szerint a beruházás összege áfa nélkül 12,3 milliárd forint, 5839 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlan restaurálása, felújítása és funkcionális bővítése két évig fog tartani.

A portál felidézi, a Kommentár Alapítvány még 2020-ban kapta meg az államtól ingyen az ELTE belvárosi kampuszának tőszomszédságában, a VIII. kerületi Puskin utca 4. szám alatt található műemlék épületet. Az eredetileg a millennium idejében a Magyar Tisztviselők Országos Egyesülete klubházaként felépült, a Palotanegyed szélén álló impozáns ingatlan felújítására aztán tervpályázatot írtak ki, és már megszerezték hozzá a szükséges engedélyeket is.

Az épülethez ingyen jutott hozzá a Fidesz-közelinként ismert alapítvány. Fotó: Facebook / Tranzit Ház
Az épülethez ingyen jutott hozzá a Fidesz-közelinként ismert alapítvány. Fotó: Facebook / Tranzit Ház

A lap arra is emlékeztet, a Kommentár Alapítvány egyike a közpénzből élő kormányközeli szervezeteknek, a költségvetési juttatások mellett rendszeresen kap támogatásokat állami cégektől, illetve – beszámolójuk tanúsága szerint – 11,5 milliárd forintot kapta a Mathias Corvinus Collegiumtól is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!