<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mától felfüggesztette a debreceni bázisát a Wizz Air légitársaság a koronavírus-járvány miatt. Előfordulhat, hogy a teljes flotta a földön marad hamarosan.

Március 24-étől május 1-ig a Wizz Air felfüggeszti debreceni bázisának működését, és törli valamennyi, a városból induló és oda érkező járatát - írja keddi közleményében a légitársaság. A cég emellett azt is bejelentette, hogy a belgiumi repülőtér intézkedései miatt március 25-étől április 5-ig  törli Budapest és Brüsszel-Charleroi közötti járatát.

Ezzel gyakorlatilag leáll a debreceni reptér. Mivel azonban nemzetközi légikikötőről van szó, tovább kell üzemeltetni vészhelyzet, kényszerleszállás vagy katonai repülés esetére. A repülőtéren egyébként a szokásosnál lényegesen több gépet lehet látni, hiszen a Wizz Air a flottájából kilenc földre kényszerült gépét itt parkolja.

A törölt járatokra foglalással rendelkező utasokat a légitársaság a lehető legkorábbi időpontban automatikusan e-mailen tájékoztatja a törlésekről, ha jegyüket a Wizz Air honlapján vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg. Az utasok kérhetik a viteldíj visszatérítését is, ez azonban a cég közleménye szerint valamivel hosszabb időt vesz igénybe. A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön emailben küld tájékoztatást a légitársaság. Az utóbbi opciót választók az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza.

Valós lehetőség, hogy a Wizz Air teljes flottája a földön marad, ha a világszerte bevezetett utazási korlátozások ellehetetlenítik a nemzetközi repülést - közölte a légitársaság a Reuters tudósítása szerint. Ezen a héten a géppark 85 százaléka marad a földön. A cégnél jelentős leépítések zajlanak.  A helyzet komoly fenyegetést jelent az egész iparágra, Váradi József vezérigazgató szerint diszkriminációmentes lépések kellenek a kormányzatoktól, amelyekből minden légitársaságnak haszna lesz. 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.