2020. március 24. 07:11
mfor.hu

Ez 12 százalékos növekedés a tegnapihoz képest. A karanténban lévők száma viszont csökkent, míg a halottaké változatlanul 8, a gyógyultaké pedig 21.

Újabb állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 187-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Egy nap alatt ezúttal 20 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. 

Tegnapelőtt még mintegy 27 százalékos növekedést mértek napi szinten.  

Napról-napra emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma. Fotó: depositphotos.com Napról-napra emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma. Fotó: depositphotos.com

Ezzel egy időben már nem 101 fő van karanténból, kilenccel csökkent, a Koronavírus Sajtóközpont szerint  92-en vannak kórházi megfigyelés alatt. Az előző napokhoz képest visszafogottabban nőtt a mintavételek száma. A korábbi ezres növekedés után, az elmúlt 24 órában 5515-ről 598 darabbal emelkedett, így 6113 mintavételt végeztek el az elmúlt egy napban. 

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma tehát: 187 fő.