<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A rendeletmódosítás tulajdonképpen a Mi Hazánk egyik követelését emeli be a szabályozásba.

Pintér Sándor jegyzi azt a módosítást a friss Magyar Közlönyben, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 32/1992. (XII. 23.) NM rendeletet írja át. A szeptember 15-étől életbe lépő módosítás szerint a terhességmegszakításhoz benyújtandó kérőlap ezentúl a következőképpen fog kinézni:

Ezt a papírt kell majd kitölteni. Forrás: Magyar KözlönyEzt a papírt kell majd kitölteni. Forrás: Magyar Közlöny

Az újdonságot a 2-es pont jelenti, amelyben az olvasható, hogy "A bemutatott orvosi lelet rögzíti,
hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta."

Ez a magzati életfunkciók működésére utaló tényező az orvosi gyakorlat szerint a magzat szívhangja lehet. Az abortusz ennek meghallgatásához kötését korábban többször is követelte Dúró Dóra, a Mi Hazánk parlamenti képviselője.

A változtatás egy újabb lépést ír elő a terhességmegszakítást kérvényező nőknek, és bár Dúró Dóra nem szigorításként, csak tájékoztatásként javasolta ennek bevezetését, valójában egy ilyen szabályozástól azt várhatják a döntéshozók, hogy egyes nők "a magzati életfunkciók működésére utaló tényező egyértelműen azonosítható bemutatása", tehát a szívhang meghallgatásának hatására inkább meggondolják magukat, és elállnak a terhesség megszakításától.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.