2018. szeptember 26. 09:25

Mi más is lehetne a célja a híresen antidohányos miniszterelnöki biztosnak.

Augusztus közepén nevezték ki Lázár Jánost a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosnak. Tegnap munkája részeként a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-hez látogatott el információkat szerezni a magyarországi dohányzás mértékéről.

"Azon dolgozom, hogy a kormány számára javaslatot tegyek a fütsmentes Magyarország megvalósítására, a dohányzás teljes visszaszorítására" - mondta Lázár a Facebookon közzétett videójában.

A témát illetően elmondása szerint civilekkel, szakértőkkel és a dohánykereskedelmi Zrt. központjában dolgozó szakemberekkel találkozik. Egy onkológussal segítségével pedig arra keresi a választ, hogy a dohányzás okozta tüdőrák hogyan ismerhető fel és mit lehet tenni annak érdekében, hogy a tüdődaganatokat teljes mértékben visszaszorítsák Magyarországon.

Lázár elmondta: ma a felnőtt lakosság 27 százaléka dohányzik, vagyis több mint 2 millió ember, akik és 12-13 milliárd szál cigarettát szívnak el egy évben.

Az már a kinevezése után kiderült, hogy Lázár nem tekinti álfeladatnak a megbízását, a tőle megszokott teljes lendülettel veti bele magát a nemdohányzók érdekeinek még erősebb érvényesítésébe, miután tájékozódott a piaccal kapcsolatban. Lázárról közismert, hogy nagyon ellene van a dohányzásnak, ha rajta múlna, drasztikusan visszaszorulna a piac. Különösen háklis arra, ha fiatalok dohányoznak - derült ki azokon a Kormányinfókon, amelyeket még ő vezetett. 2013-ban azt mondta,

"Ha rajtam múlna, teljesen betiltanám a dohányzást".

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.