TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Mi más is lehetne a célja a híresen antidohányos miniszterelnöki biztosnak.

Augusztus közepén nevezték ki Lázár Jánost a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosnak. Tegnap munkája részeként a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-hez látogatott el információkat szerezni a magyarországi dohányzás mértékéről.

"Azon dolgozom, hogy a kormány számára javaslatot tegyek a fütsmentes Magyarország megvalósítására, a dohányzás teljes visszaszorítására" - mondta Lázár a Facebookon közzétett videójában.

A témát illetően elmondása szerint civilekkel, szakértőkkel és a dohánykereskedelmi Zrt. központjában dolgozó szakemberekkel találkozik. Egy onkológussal segítségével pedig arra keresi a választ, hogy a dohányzás okozta tüdőrák hogyan ismerhető fel és mit lehet tenni annak érdekében, hogy a tüdődaganatokat teljes mértékben visszaszorítsák Magyarországon.

Lázár elmondta: ma a felnőtt lakosság 27 százaléka dohányzik, vagyis több mint 2 millió ember, akik és 12-13 milliárd szál cigarettát szívnak el egy évben.

Az már a kinevezése után kiderült, hogy Lázár nem tekinti álfeladatnak a megbízását, a tőle megszokott teljes lendülettel veti bele magát a nemdohányzók érdekeinek még erősebb érvényesítésébe, miután tájékozódott a piaccal kapcsolatban. Lázárról közismert, hogy nagyon ellene van a dohányzásnak, ha rajta múlna, drasztikusan visszaszorulna a piac. Különösen háklis arra, ha fiatalok dohányoznak - derült ki azokon a Kormányinfókon, amelyeket még ő vezetett. 2013-ban azt mondta,

"Ha rajtam múlna, teljesen betiltanám a dohányzást".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.