2p

Újabb hatalmas raktárközpontot épít Budapest környékén a Futureal. Páty térségében 400 ezer négyzetméteres lesz az új ingatlan.

A főváros nyugati agglomerációjában, az M1-es autópálya mellett, Pátyon folytatja terjeszkedéséta a Futureal csoporthoz tartozó HelloParks. A vállalat eddigi legnagyobb fejlesztése kiegészíti a Fóton és a ferihegyi repülőtér közelében található Maglódon indított projektet. A cég Budapest környékére tervezett fejlesztéseinek teljes bérbeadható területe így eléri a 900.000 négyzetmétert. 

Az e-kereskedelem is növeli a raktárak keresletét (forrás: prologis)
Az e-kereskedelem is növeli a raktárak keresletét (forrás: prologis)

Budapest nyugati vonzáskörzetének egyik legfejlettebb ipari és kereskedelmi zónájában, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is ideális helyszínen, ezért válsztották Pátyot.A 100 hektáros területen 400.000 négyzetméter bruttó bérbeadható területű modern raktár és gyártó terület létesítése valósulhat meg, több fázisban. 

Már megkezdődött az első ütem előkészítése, itt egy 55.000 négyzetméter alapterületű raktárépület lesz, mely várhatóan 2022 harmadik negyedévére készül el. A beruházás értéke meghaladja az 50 millió eurót.

A HelloParks a közelmúltban jelentette be, hogy Fóton egy 76 hektáros területen építi az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központját, Maglódon pedig egy 46 hektáros telken kezd hasonló fejlesztésbe. Fóton 330.000, Maglódon 193.000 négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!