Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

 Erről lapunk kérdésére beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergelyt a mai Kormányinfón kérdeztük arról, hogy elfogadják-e a Költségvetési Tanács javaslatát a 2022-es deficit 3 százalékra csökkentéséről – erről itt írtunk részletesen. A miniszter azt válaszolta: azt a javaslatát fogadják meg a Tanácsnak, ami az alkotmányos hatásköréből adódik.

Kifejtette: a testület bármiről mondhat véleményt, de véleményének egy ponton van csak jelentősége, ott viszont óriási:

ez pedig az, hogy a benyújtott költségvetési törvényjavaslat alkalmas-e az államadósság csökkentésére.

A Tanács szerint alkalmas, ezért nincs akadálya a költségvetés elfogadásának.

Minden más területen köszönettel és érdeklődéssel fogadják a testület javaslatait, véleményét, tette hozzá végezetül.

Gulyás Gergely. (Fotó: Kovács Attila/MTI)Gulyás Gergely. (Fotó: Kovács Attila/MTI)

A Kormányinfón Gulyás Gergely szólt arról is, hogy lassan elérhetővé válnak az EU úgynevezett helyreállítási alapjából származó pénzek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a

pénzalap vissza nem térítendő részét teljes egészében igénybe veszi majd a magyar kormány, a hiteleket viszont csak projekttől függően, egyedi döntések alapján hívja majd le. Így akarja ugyanis elkerülni a túlzott eladósodást.

A miniszter úgy tudja, hogy 27 uniós ország közül 21 nem kívánja felvenni a hitelt.

Hozzátette: a helyreállítási alapból Magyarország

a legtöbb pénzt az egészségügyre, valamint a fenntartható, zöld közlekedésre kívánja fordítani.

Mivel a rendelkezésre álló, vissza nem térítendő keret szűkebb a tervezettnél, a kormány az egyetemi fejlesztéseket döntő részben nem uniós pénzből fogja megvalósítani, de minden olyan egyetemi fejlesztést, amelyről szó volt, és ami a helyreállítási alap részét is képezhette volna, véghez fogja vinni, jelentette ki Gulyás Gergely.              

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.