1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Viszonylag nagyot csökkent az áramfogyasztás.

2022 első négy hónapjából háromban is megdőlt az adott hónapra vonatkozó magyarországi áramfogyasztási rekord, ugyanakkor májusban, de különösen júniusban megtorpant a trend – írja a Portfolio a Mavir honlapján közölt adatokra hivatkozva.

Máris elindult az alkalmazkodás. Fotó: Depositphotos
Máris elindult az alkalmazkodás. Fotó: Depositphotos

Az átviteli rendszerirányító adatai szerint idén májusban még szinte pontosan akkora volt a teljes hazai villamosenergia-felhasználás, mint a rekord éves fogyasztást hozó 2021 májusában, azonban júniusban aztán már 3,5 százalékkal volt kisebb a havi felhasználáa, mint az egy évvel ezelőtti, júniusi történelmi rekord.

Júliusban pedig – az 1-től 24-ig rendelkezésre álló adatok szerint – már 4,6 százalékkal maradt el az ország áramfogyasztása a tavalyi hasonló időszakétól.

Azt is megvizsgálva pedig, hogy hogyan alakult a felhasználás a részleges lakossági rezsiemelés kihirdetése után, az jön ki, hogy az idei július 14-24-i időszakban már több mint 5,2 százalékkal múlta alul a fogyasztás az egy évvel korábbi bázist.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!