2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Szigorúbb lett a hivatali utak engedélyezése a BKIK-nál.

Nincs még pontos listánk a kamarai hozzájárulási hátralékkal rendelkezőkről, de ezt a kérdést hamarosan és tisztességesen le kell zárni - mondta Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a napi.hu oldalnak adott interjúban. Mint mondta, az első udvarias leveleket a közeljövőben postázzák. Hozzátette: a hozzájárulást fizetők listáját fizetség fejében kapják meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától.

Csoltó GáborCsoltó Gábor

Szóba került a BKIK működési anomáliáinak feltárása is. Csoltó elmondta, az elődjeinek nem sikerült rendet teremteniük, részben átláthatatlanul működött a szervezet. Közvetlen elődjének, Krisán Lászlónak voltak jó meglátásai és ötletei, ám ezek csak részben valósultak meg - vagy még úgy sem - említette meg.

2018 végén publikálják a kamara működését vizsgáló jelentést. A cél a törvényesség helyreállítása. A tisztulási folyamat részének tekinti, hogy míg korábban a kamara szervezeti ábrája 72 kockából állt, most 26-ból.

Egyértelművé tette, hogy a Krisán által tett feljelentést a korábbi vezetők gyanús intézkedései miatt továbbviszik. Közölte továbbá, hogy az új szervezeti és működési szabályzat megszigorította a hivatali utak engedélyezését és a napidíjak elszámolását. Előfordult ugyanis, hogy az elnök és családja képviselte a szervezetet egy tárgyaláson.

Csoltó kikérte magának a feltételezést, hogy a vegyépszeres Nagy Elek embere lenne, míg Krisán Parragh László MKIK-elnöké. Leszögezte, hogy egy jól menő, a kamarától semmilyen megrendelést nem kapó céget vezet a mai napig. Miután felkérték elnöknek, egyezetetett a két üzletemberrel, de "vérszerződést" nem kötött velük.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.