TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Szigorúbb lett a hivatali utak engedélyezése a BKIK-nál.

Nincs még pontos listánk a kamarai hozzájárulási hátralékkal rendelkezőkről, de ezt a kérdést hamarosan és tisztességesen le kell zárni - mondta Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a napi.hu oldalnak adott interjúban. Mint mondta, az első udvarias leveleket a közeljövőben postázzák. Hozzátette: a hozzájárulást fizetők listáját fizetség fejében kapják meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától.

Csoltó Gábor Csoltó Gábor

Szóba került a BKIK működési anomáliáinak feltárása is. Csoltó elmondta, az elődjeinek nem sikerült rendet teremteniük, részben átláthatatlanul működött a szervezet. Közvetlen elődjének, Krisán Lászlónak voltak jó meglátásai és ötletei, ám ezek csak részben valósultak meg - vagy még úgy sem - említette meg.

2018 végén publikálják a kamara működését vizsgáló jelentést. A cél a törvényesség helyreállítása. A tisztulási folyamat részének tekinti, hogy míg korábban a kamara szervezeti ábrája 72 kockából állt, most 26-ból.

Egyértelművé tette, hogy a Krisán által tett feljelentést a korábbi vezetők gyanús intézkedései miatt továbbviszik. Közölte továbbá, hogy az új szervezeti és működési szabályzat megszigorította a hivatali utak engedélyezését és a napidíjak elszámolását. Előfordult ugyanis, hogy az elnök és családja képviselte a szervezetet egy tárgyaláson.

Csoltó kikérte magának a feltételezést, hogy a vegyépszeres Nagy Elek embere lenne, míg Krisán Parragh László MKIK-elnöké. Leszögezte, hogy egy jól menő, a kamarától semmilyen megrendelést nem kapó céget vezet a mai napig. Miután felkérték elnöknek, egyezetetett a két üzletemberrel, de "vérszerződést" nem kötött velük.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.