<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Javarészt decemberig, de legkésőbb januárra szinte valamennyi városi kórház elveszti gazdasági önállóságát.

Az egészségügyi struktúra átalakítása jegyében januártól szinte mindegyik városi kórház elveszti gazdasági önállóságát - írja a Népszava. Ugyan a cégtábla maradhat tovább a kórház homlokzatán, főigazgatója is lesz, de nem lesz gazdasági, pénzügyi szervezete az intézménynek. 

Az intézkedés 60-70 kórházat érint, esetükben valamennyi gazdasági, közbeszerzési és személyügyi, valamint informatikai feladata a megyei, illetve a fővárosban a centrumkórházakhoz kerül. Az átalakítás pontos, több száz oldalas forgatókönyvét a múlt héten kapták meg a centrumok. Az indoklás szerint a városi intézmény főigazgatója munkaidejének így felszabaduló részét a betegellátás színvonalának növelésére tudja fordítani. 

A Honvédkórház kimarad az integrációból (Fotó: Wikipedia)A Honvédkórház kimarad az integrációból (Fotó: Wikipedia)

A lap szerint kimaradnak az integrációból az orvosképzéssel foglalkozó egyetemek kórházai, valamint a honvédelmi miniszter irányítása alatt álló Honvédkórházhoz rendelt Uzsoki, a fővárosi Károlyi, valamint a váci, és a kistarcsai kórházak.

Az országos intézetekhez tartozó gyógyintézetek, mint a balatonfüredi szívkórház, a törökbálinti és a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet, a Parádfürdői Állami Kórház, és a mátraházai gyógyintézet is elvesztik gazdasági önállóságukat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.