TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

November közepe és december eleje között minden pénz megérkezik a számlákra.

November közepe után elég gyorsan, már december legelején megkapják a következő nyugdíjukat a jogosultak - derül ki a Magyar Államkincstár utalási naptárjából. Vagyis három hét alatt két nyugdíj is megérkezik a számlákra, plusz a gazdasági növekedés miatt járó prémium. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos 130 ezer forintos nyugdíj esetében 260 ezer forintot, valamint prémiumként további 18 ezer forintot (az átlagnyugdíj szintjén ennyi pénz - a maximum - jár), összesen tehát 278 ezer forintot írnak jóvá az átlagos járandóságban részesülők számláin 21 nap alatt.

Ehhez jön még hozzá - bár erről még nincs kormányzati döntés - a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány. Erre nincs jogszabályi kötelezettsége a kormánynak, de mivel "a nyugdíjasoknak is részesülniük kell a gazdasági növekedés gyümölcseiből", ahogy ezt a korábbi juttatások alkalmával közölte Orbán Viktor miniszterelnök, várhatóan idén is kiküldik ezeket az utalványokat.

A rendes járandóság mellé érkezhet az Erzsébet-utalvány is A rendes járandóság mellé érkezhet az Erzsébet-utalvány is

A következő államkincstári utalások november 12-én indulnak, decemberben pedig már 3-án elküldik az újabb nyugdíjat is. A postai kézbesítésre más határidők vonatkoznak, minden hónap közepén kezdődik a pénz kihordása, és 10-12 napig tart, míg minden címre eljutnak. Ez karácsonykor hatványozott erőfeszítést igényel majd a postától, tekintettel a karácsony miatt megugró csomagkézbesítésekre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.