<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyszeri kiáramlások nélkül is tetemes hiánnyal zárt a központi büdzsé.

A jelenlegi háborús helyzetben kiemelkedően fontos, hogy hazánk gazdasága és költségvetése stabil maradjon, és a háború terheit ne a lakosságnak kelljen viselni - kezdi közleményét a Pénzügyminisztérium. A költségvetésnek továbbra is prioritásként kell kezelnie a határvédelmet, a menekültek megsegítését, a családok támogatását és az adócsökkentések megtartását - ismételte meg Orbán Viktor két nappal korábbi kijelentéseit a Varga Mihály vezette tárca.

A központi alrendszer március végi hiánya 2309,4 milliárd forint volt. Ezen belül a központi költségvetés 2331,4 milliárd forintos deficitet, az elkülönített állami pénzalapok 39,2 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 17,2 milliárd forintos hiányt halmozott fel.

Ez azt jelenti, hogy a februári, 1500 milliárdot is meghaladó hiány után márciusban az egyszeri osztogatások (13. havi nyugdíj és szja-visszatérítés döntő része) nélkül is 876 milliárd forintos mínusz keletkezett.

A tárca közlése szerint magasabban teljesültek az egy évvel korábbihoz képest többek között a lakástámogatások, de meghaladták az egy évvel korábbi kifizetést a nyugellátásokra fordított összegek is. Ez utóbbiakra 1340,4 milliárd forintot, míg a gyógyító-megelőző ellátásra 531,4 milliárd forintot biztosított a költségvetés március végéig.

A családi adóvisszatérítés keretében azoknak a gyermeket nevelő szülőknek, akik a május 20-ig esedékes adóbevallásukban érvényesítik az adókedvezményt, a második körös kiutalási szakasz március 1-jén kezdődött.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.